Op vakantie in zuidoost Drenthe? Deze activiteiten moet je zeker doen

Zuidoost Drenthe. Niet de omgeving die je persé als vakantiestemming zult zien. Toch heeft onze buurt prachtige plekjes en kan op vakantie in zuidoost Drenthe geweldig zijn.

 

vakantie-zuidoost-drenthe

 

Op vakantie in zuidoost Drenthe

 


 

Voor het hele gezin

 

Wildlands Emmen

Je kunt niet naar zuidoost Drenthe gaan zonder naar Wildlands te zijn geweest. In dit park ben je echt een hele dag zoet. Mensen van alle leeftijden kunnen zich er goed vermaken. Niet goedkoop maar op vakantie moet dat een keertje kunnen toch?

 

Veenpark in Barger-Compascuum

Zoek je een uitje in de omgeving waarbij je wat meer leert over de geschiedenis van deze omgeving? Dan moet je zeker een keer naar het Veenpark in mijn geboortedorp Barger-Compascuum. Dit buitenluchtmuseum kun je op een interactieve manier ontdekken. Met het veentreintje kun je een rondje maken door het park om daarna lekker in de speeltuin te gaan spelen.

 

 


Voor de kleintjes

 

Plopsa indoor Coevorden
Vooral als het slecht weer is, is Plopsa indoor Coevorden een leuke dagbesteding met kleine kinderen. Klik maar even op de link, ik heb al eens een uitgebreid artikel erover geschreven.

 

Kabouterland Exloo

Ik heb wel vaker gezegd dat dit één van mijn favoriete uitjes van zuidoost Drenthe is. En dat vind ik ook echt! Ik ga er jaarlijks naar toe. Dit park is echt gericht op dreumesjes en peuters. Perfect voor een leuk uitje in de omgeving met kleintjes.

 

kabouterland

 


Natuur

 

Bargerveen

In zuidoost Drenthe heb je echt prachtige natuur. Wij staan bekend om ons veengebied. In het Bargerveen is dit dan ook goed te bekijken. Hier heb je meerdere routes die je kunt lopen en die het bekijken waard zijn. Voor meer informatie moet je maar even kijken op de site van het Staatsbosbeheeer.

 

Willem-Alexanderkanaal

Langs het Willem-Alexanderkanaal kun je prachtig fietsen en lopen op het IJstijdpad. Maar volgens mij is een bootje huren misschien nog wel veel leuker. Zie je gelijk de omgeving 🙂

 

 


Over de grens

 

Schloss Dankern

Het voordeel van zuidoost Drenthe is dat je bij de grens zit. Ook over de grens zijn leuke dingen te doen. Wat dacht je van Schloss Dankern. Een groot meer waar je bij mooi weer kunt gaan zwemmen. Maar ook is er een binnenbad en een soort pretpark. Vooral leuk vanaf een jaar of 6 denk ik. De site is wel in het Duits maar Schloss Dankern is zeker leuk voor een dagje weg.

 

Tierpark Nordhorn

Ik heb al een keer een uitgebreid artikel geschreven over dit leuke dierenpark. Vanaf de grens ongeveer een half uurtje/3 kwartier rijden maar ook zeker de moeite waard. Het artikel vind je hier.

 

 


 

Shoppen

 

De grootste stad van Drenthe is Emmen. Waar je ook heel leuk kunt winkelen. In Emmen zijn alle bekende winkels te vinden. In het oude gedeelte van de stad zijn ook wat exclusievere winkeltjes. Wil je liever iets kleiner gaan winkelen? Ga dan naar Klazienaveen. Leuk voor een paar uurtjes, van alles voorzien maar toch gratis parkeren. Ook vestingstad Coevorden is erg leuk om te winkelen.

 

Nog meer weten over zuidoost Drenthe? Lees dan zeker even mijn tips voor 9 gratis uitjes in zuidoost Drenthe en mijn overzicht met de leukste dagjes uit voor het hele gezin in Drenthe. En dan zul je zien dat vooral met een gezin op vakantie in zuidoost Drenthe geweldig kan zijn!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.