Review: Kabouterland Exloo

Vorige week gingen naar Kabouterland in Exloo (Drenthe). De plek voor kleine dreumesen, peutertjes en kleutertjes. Benieuwd hoe het was? 

 

Naar kabouterland

Samen met mijn schoonzusje en neefje gingen we dus naar kabouterland. Vanaf ons huis is het een klein half uurtje rijden. Natuurlijk waren we nog een klein beetje verdwaald maar dankzij mijn kapotte Iphone 4 waren we er snel. Kind in de kinderwagen en gaan. Op het moment dat je Kabouterland in Exloo binnengaat ben je helemaal in een andere wereld. Een wereld vol met kaboutertjes, paddenstoelen en heel veel kleine peutertjes. 

 

Wandelpad

We gingen eerst langs het wandelpad. Dat was echt een hele schattige route met allemaal kaboutertjes, diertjes en leuke zitplekjes. Er is zelfs een skelterbaan en een vijver waar schildpadjes in zwemmen, echt heel grappig! Mijn neefje van 2,5 jaar vond het allemaal geweldig en Gijs vond het allemaal wel prima. De buggy kon alleen in dit stukje niet mee maar dat was niet zo erg.

 

Tijd om te eten

Gijs is echt een man van de tijd. Tegen 12 uur krijgt hij echt honger dus moet ik zorgen dat er weer voedsel in dat kleine buikje komt. Het leuke is dat ze in het restaurantje helemaal rekening hebben gehouden met die kleintjes. Zo heb ik voor Gijs poffertjes besteld. Ik kreeg nou niet echt een hoogte er van wat hij van die poffertjes vond. Hij heeft er een paar van opgegeten maar vond ze niet heel geweldig. Maar zie je dat hij zelfs in zo’n kabouterstoel zit? En dat wij buiten zaten onder paddenstoelenparasols? Hahaha! 

 

 

Speeltijd!

Speeltuintjes in overvloed. Ook weer helemaal in de kaboutersfeer. Gijs is voor het eerst van de glijbaan geweest. Hij vond het geweldig, wilde elke keer weer er af. 

Diertjes kijken

Er waren echt veel meer diertjes dan ik had verwacht. Eekhoorntjes, aapjes, konijntjes, vogels, cavia’s. Echt heel grappig om te zien. 

 Gijs was nogal onder de indruk van het aapje.

Spelen

Geheel onverwacht was er nóg een speeltuin. Deze was overdekt en is ook heel geschikt voor de grote kinderen. Gijs had dikke sjans met 2 vrouwen en mama zat lekker op het bankje 🙂

 

 

 

En?

Zoals je ziet was Gijs total loss! Het was een geweldige dag en we komen zeker een keertje terug als Gijs iets groter is. Pssst. Morgen geef ik 2 kaartjes weg 😉 Voor meer informatie over het park, de openingstijden en de entreeprijzen verwijs ik je door naar www.kabouterland.nl

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘Kabouterland Exloo’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.