Drenthe – 10 indoor uitjes voor bij slecht weer

Drenthe is op zijn mooist met mooi weer maar ook met slecht weer is er genoeg te doen. Dus op een rijtje, 10 indoor uitjes voor bij slecht weer in Drenthe.

indoor-uitjes-overdekt-drenthe
Pin mij!

10 x de leukste indoor uitjes in Drenthe

Plopsa indoor Coevorden

Plopsa indoor Coevorden is op dagen met slecht weer een prima uitje. Het park is bijna geheel overdekt en leuk voor kinderen tot een jaar of 8. Met een ballenbad, botsauto’s, draaimolens en véél meer is dit park zeker geschikt voor regenachtige dagen. Lees mijn uitgebreide review over het park hier. De entreeprijs is niet laag maar vaak kun je op sites als Social Deal wel een leuke korting krijgen.

Adres: Reindersdijk 57, 7751 SH Dalen

Plopsa indoor Coevorden

Aqua Mundo in de Huttenheugte

Ondanks dat Aqua Mundo onderdeel is van Center Parcs, is het leuk voor een dagje uit. Persoonlijk is dit mijn favoriete zwembad van Drenthe. Onder andere door de mooie wildwaterbaan, het buitendeel en het peuterdeel. Ook is er voor de kleinsten een ‘kinder-doe-bad’ waar de jongsten onder ons zich ook kunnen vermaken. Het leuke aan Center Parcs is dat je de dag kunt afsluiten met eten in een gezellig restaurantje.

Adres: Reindersdijk 55,7751 SH Dalen

Wildlands Emmen

Ondanks dat Wildlands voor het grootste gedeelte buiten is, is er ook binnen genoeg te beleven. Zo is de Jungola voornamelijk binnen en zijn er genoeg dieren te zien zoals: olifanten, apen en vlinders. Met het bootje kun je over de rivier varen en via de touwbruggen klim je als apen door de jungle. Ook is de Maya tempel volledig overdekt. In deze tempel zijn een aantal dieren te ontdekken maar is vooral leuk door de grote indoor speeltuin. In deze speeltuin vind je geen ballen maar zand en water. Neem dus schone kleren mee 😉

Adres: Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen


copyrights WILDLANDS

Trampolinepark Urban Jump & Play in Emmen

Het trampolinepark is echt een heerlijk uitje voor slecht weer. Papa en mama kunnen lekker een kopje koffie drinken terwijl de kinderen zich uitleven op de trampolines. Zo komen ze op een regenachtige dag wel van hun energie af. Mocht je te vroeg zijn of juist nog even willen blijven, dan kun je gebruik maken van de ‘playground’ met een aantal klimtoestellen.

Adres: Nijbracht 41, 7821 CB Emmen

De Bonte Wever Assen

Bij de Bonte Wever in Assen kun je je als gezin de hele dag vermaken. Je kunt er bowlen, zwemmen en ook nog lekker eten. In het zwembad is een sauna, een golfslagbad en een peuterbad. Ga voor een dagarrangement waarbij je na het zwemmen lekker kunt dineren of brunchen.

Adres: Stadsbroek 17, 9405 BK ASSEN

Cowboys en indianen in Coevorden

Voor kinderen tot een jaar of 14 is het denk ik ontzettend leuk bij Cowboys en Indianen in Coevorden. Boven is een apart gedeelte voor de allerkleinsten. Met een grote speelplek, ballenbak, fietsjes, blokken en een springkussen. Beneden is er voor de grote jongens en meiden genoeg te doen. Kinderen kunnen er klimmen, glijden, voetballen en zich lekker uitleven. Een tijd geleden schreef ik al eens een review.

Adres: Monierweg 2, 7741 KT Coevorden

cowboys-indianen-coevorden

Attractiepark Sprookjeshof

Een groot deel van Attractiepark Sprookjeshof is buiten maar ze hebben zeker een leuk aanbod voor regenachtige dagen. In de indoor speelhal is zeker genoeg te beleven. Denk aan een familieglijbaan, rollerbaan, hoge klimberg, fietsbaan en trampolines.

Adres: Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren

Gevangenismuseum Veenhuizen

Een gevangenis is voor kinderen natuurlijk heel spannend en leuk. Daarom is het Gevangenismuseum in Veenhuizen geschikt voor een uitje op een regenachtige dag. Voor de allerkleinsten is het misschien nog niet zo interessant maar voor kinderen vanaf een jaar of 5 wel. In het museum kun je niet van alles zien maar ook van alles doen. Voor de kleintjes is er een rondleiding en kun je klauteren in de ‘kleuterbajes’.

Adres: Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen

De Drentse koe

De Drentse koe is voor een groot deel buiten maar heeft ook een speelschuur. In de speelschuur is een grote glijbaan, speelzolder met blokken, een interactief spel en een overdekt springkussen. De schuur is verwarmd bij koud weer en is het hele jaar open.

De onderste verdieping van de speelschuur is geheel Glow in the Dark. Hier vind je Oud Hollandse spelen, panna voetbalvelden en interactieve spellen.

Adres: Wolddijk 23, 7961 NA Ruinerwold

Leestip: 5 x Hunebedden bezoeken met kinderen

Hunebedcentrum Borger

Het laatste uitje is misschien niet zo geschikt voor de allerkleinsten maar zeker leuk voor iets oudere kinderen. Via diorama’s, spellen, quizzen, dronebeelden en meer ga je begrijpen wie die mensen waren die zo lang geleden in Drenthe woonden en werkten. Is het toch even droog? Ga dan naar buiten en loop je door de keientuin en in het Oertijdpark wandel je door de geschiedenis heen. Ook is bij dit centrum het grootste Hunebed van Drenthe te vinden.

Adres; Hunebedstraat 27, 9531 JV Borger

Kom bij de groep voor alle actuele uitjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.