De mooiste plekjes van de gemeente Emmen

Emmen de saaiste gemeente om in te wonen? Niet als je het aan mij vraagt. Daarom een complete lijst met allerlei leuke dingen die je kunt doen in de gemeente Emmen.

Saai in Emmen?

Ik begrijp echt wel dat de gemeente Emmen niet de meest spannende gemeente is. Wij hebben geen hippe yogastudio’s met ingebouwde discotheek, ook doen wij niet aan veganistische geitenmelk met quinoa en gefermenteerde karamel zeezout. Misschien is onze gemeente op sommige punten wel een beetje saai misschien. Maar als je even een beetje verder kijkt dan ligt de gemeente Emmen vol met mooie plekjes. Ik heb ze speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Gemeente Emmen op z’n mooist

Bargerveen met Wollegras en schaapskooi

Dit uitje kwam ontzettend veel langs. Zelf ben ik één keer bij de schaapskooi geweest en vond ik het iets tegenvallen maar blijkbaar moet ik het gewoon nog een kans geven want jullie zijn hier wel massaal fan van. Bij de schaapskooi kun je ook eten bij restaurant Wollegras en lekker wandelen in het Bargerveen. Zeker een mooi stukje natuur in de gemeente Emmen.

Rensenpark

Het Rensenpark is het stadspark van Emmen. Vroeger was het natuurlijk de dierentuin maar sinds de opening van Wildlands is het omgetoverd tot stadspark. De vele speelplekjes zijn nog aanwezig net zoals de kinderboerderij.

rensenpark
Raadhuisplein

Bij het Atlastheater en de ingang van Wildlands zit het Raadhuisplein. Op het plein zit een speeltuin, skatepark en water waar kinderen lekker in kunnen spelen. Met genoeg terrasjes waar papa en mama lekker kunnen zitten is dit een prachtig plekje.

raadhuisplein-emmen
Hunebed

Drenthe staat natuurlijk bekend om zijn hunebedden. Ook in de gemeente Emmen vind je er een aantal. Met misschien wel de mooiste, de D45 in de Emmerdennen. Tussen de bomen verscholen kun je deze historische plek vinden. Mooie plek om te picknicken of te genieten van de natuur.

Griendtsveenparkje

Heb je kinderen dan is dit toch wel een klein pareltje in onze gemeente. Het Griendtsveenparkje is vrij toegankelijk en daarom een perfect budget uitje. Ga samen de diertjes voeren, lekker spelen en even een ijsje halen.

Veenvaart

De Veenvaart is van vroeger uit een kanalenstelsel waardoor de later gewonnen turf ook weer vervoerd kon worden. Sinds 2013 is de Veenvaart weer geopend en kun je langs lange stukken kanaal mooi wandelen en fietsen. Je kunt zelfs een bootje huren en zelf over het water varen.

Emmerdennen

Het mooiste bos van Emmen is misschien wel de Emmerdennen. Met het hunebed waar ik het hiervoor over had is de Emmerdennen één van de oudste bossen van Drenthe. Ook heeft het een ontzettend leuk kabouterpad. Zeker de moeite waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.