De leukste overdekte uitjes in Emmen voor bij slecht weer

Want ook in Zuid-Oost Drenthe regent het wel eens. Daarom de leukste overdekte uitjes in Emmen op een rijtje.

indoor-overdekte-uitjes-in-Emmen

Zwemmen in Emmen

De Gemeente Emmen heeft 4 zwembaden; Het Neptunusbad in Klazienaveen, Het Aquarena in Emmen, De Slagen in Schoonebeek en het zwembad bij Centerparcs in Parc Sandur. Als je met het hele gezin gaat zwemmen vind ik persoonlijk het Aquarena het leukste bad. Al vind ik het zwembad in Parc Sandur ook leuk. Al is dat wel wat klein. Wat wel een voordeel dat laatste als voordeel heeft is dat je gelijk een bezoek aan een restaurantje er aan kunt plakken. Het is tenslotte onderdeel van Center Parcs.

Wildlands

Wildlands is op zijn mooist als het weer goed is. Maar soms is dat het gewoon niet. Dan kun je echt wel een fijne dag hebben in alle overdekte stukkken van het park. Je hebt een grote indoor speeltuin, de Vlindertuin en een stuk van Jungola is overdekt. Je kunt in het bootje varen, vogeltjes kijken, aapjes loeren en lekker spelen. Heb je geen abbonement dan zou ik niet voor de volle pond gaan. Vaak doen ze van Wildlands wel mee aan kortingsacties, kan enorm in de kosten schelen.

indoor-overdekte-uitjes-in-Emmen

Ballorig Emmen

Ballorig is altijd goed. Bij de kinderen tenminste. Lekker klimmen en klauteren. Lekker je energie kwijt kunnen als kind. Voor de ouders is het vaak goed te doen met een kopje koffie en een tijdschrift.

Bioscoop

De gemeente Emmen heeft 2 bioscopen met elk zijn voordelen. Bioscoop Kinepolis in Emmen is groot en heeft veel keus in films en tijden. Astra bioscopen in Klazienaveen is kleiner en knusser. Hier serveren ze zelfs drinken onder de film. Je begrijpt dat die laatste mijn persoonlijke favoriet is.

kinepolis-emmen

Trampolinepark ‘Urban Jump & Playground’ Emmen

Bij het trampolinepark is van alles te doen voor iets grotere kinderen. Er zijn meerdere trampolines, maar ook allerlei interactieve spelletjes, lange trampolines en een foam pit. Een grote schuimbak waar je vanaf trampolines in kunt springen. Naast het springen is er ook een mogelijkheid tot Curling, Crazy Golf, Shuffleboard, Lasergame, Arcade games en een speeltuin voor de allerkleinsten. Ik denk dat het leuk is vanaf ongeveer 5 jaar.

indoor-overdekte-uitjes-in-Emmen

CenterParcs Parc Sandur

Het voordeel van een park als CenterParcs is dat alle voorzieningen op één plek zijn. Je hoeft er ook niet persé te overnachten om van deze voorzieningen gebruik te maken. Met slecht weer kun je zwemmen in het overdekte zwembad, spelen in de indoor speeltuin, uit eten in de vele restaurantjes of bowlen. Reserveren is wel aan te raden.

Uit eten met kinderen

In Emmen zijn er ook een aantal leuke kindvriendelijke restaurants. Bij het Wereldrestaurant Puur in Emmen is er voor de kinderen een compleet gedeelte speciaal voor kinderen ingericht. Ze hebben een bioscoopzaal en maar liefst 100 vierkante meter speelparadijs. Omdat het een lopend buffet is, zit er altijd wel iets lekkers bij.

Leestips: De leukste pannenkoekenrestaurants in Drenthe

Bowlen

Bowlen kan in Emmen bijvoorbeeld bij Bowl & Fun of bij eerder genoemde CenterParcs. Bowl & Fun heeft 10 banen en een optie op discobowlen. De bowlingbanen zijn voorzien van hekjes die automatisch omhoog gaan voor kinderen, zodat zij niet in de goot kunnen gooien. De bowlingbaan in CenterParcs is iets kleiner maar daar heb je wel meer keus uit allerlei arrangementen.

Wil je naast overdekte uitjes in Emmen meer uitjes in Drenthe bekijken? Check vooral mijn verzamelpagina met tips in Drenthe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.