De leukste pannenkoekenrestaurants in Drenthe voor kinderen

Pannenkoeken hoort toch een beetje bij onze Oerprovincie. Daarom de leukste pannenkoekenrestaurants in Drenthe voor kinderen op een rij.

pannenkoekenrestaurants-in-Drenthe

Pannenkoekenboerderij de Strohoed in Elp

Pannenkoekenrestaurant De Strohoed in Elp is een ouderwets gezellig familierestaurant. De heerlijke pannenkoeken worden traditioneel, volgens grootmoeders recept, hand gebakken. Er worden zoveel mogelijk ingrediënten uit de regio gebruikt. Zoals het meel van korenmolen De Zwaluw, of de echte biologische eieren bij een lokale boer van het erf. De kinderen hoeven zich zeker niet te vervelen. In de speeltuin is er een glijbaan, klimrek, wipwap en een familieschommel! Binnen is er een kinderkeukentje en uiteraard kleurpotloden en kleurplaten.

Schoonloërweg 19 Elp

De Zaagkoele in Dwingeloo

In het prachtige dorpje Dwingeloo zit in een monumentale boerderij De Zaagkoele. Het restaurant en de pannenkoekenboerderij heeft een rijke geschiedenis. Je gaat niet alleen voor het lekkere eten maar je voor de hele ervaring. Ook aan de kinderen is gedacht. Buiten en binnen is een plekje voor ze om te spelen.

Brink 36 Dwingeloo

pannenkoekenrestaurants-in-Drenthe

Het Kabouterwoud Pannenkoekenhuis in Zuidwolde

Het Kabouterwoud Pannenkoekenhuis in Zuidwolde is het schattigste restaurantje wat je hebt gezien. Perfect om je eigen kleine kaboutertjes mee naar toe te nemen. Het pannenkoekenhuis met binnenspeeltuin beschikt over een springkussen met glijbaan. Met mooi weer kunnen de kinderen lekker buiten spelen. Bij het restaurant zit ook een kabouterpad. Leuk om met de kinderen na het eten op zoek te gaan naar echte kabouters.

Ommerweg 59 Zuidwolde

Pannenkoek- en speelboerderij de Deugniet in Borger

Pannenkoekenrestaurant ‘De Deugniet’ is een restaurant compleet ingericht in piratenstijl. Voor kinderen is dit natuurlijk fantastisch! Ook is er een speelboerderij. Hier kun je spelen op een springkussen, ballenbad, glijbaan en klim en klautertoestellen.

Hoofdstraat 10 Borger

De Snoepert in Odoorn

De Snoepert in Odoorn is een echt Oudhollandse pannenkoekenboerderij. Binnen ga je terug in de tijd. het restaurant heeft een speelhoek speciaal voor de kinderen ingericht. Maar wil je je kind een plezier doen? Kom dan een keer als het weer goed is. Buiten is er een grote speelplaats voor kinderen met tractors, skelters en een grote zandbak. Bij de tuin hoort een kleine kinderboerderij, waar de kippen en geitjes rondlopen. Ik ben er zelf een aantal jaar geleden geweest en vond vooral het buitengedeelte ontzettend leuk voor de kinderen.

Dilweg 19 Odoorn

pannenkoekenrestaurants-in-Drenthe

Oud-Saksische Koffie- en Pannenkoekboerderij ’t Hoes van Hol-An,


Sinds 1965 bevolken niet langer de koeien de stallen. ’t Hoes van Hol-An is sindsdien de uitgelezen stek voor een goede kop koffie met een Drentse wafel, een uitsmijter, kopje soep of een heerlijke pannenkoek.

Oud Aalden 11, 7854 RW Aalden

Pannenkoekenschip Assen

Ja het pannenkoekenschip is daadwerkelijk een schip. Op het schip in Assen bakken ze echte oerpannenkoeken. Pannenkoeken met oergranen als spelt, haver, boekweit en gerst. Kinderen gaan het schip geweldig vinden! Een complete ervaring.

Vaart NZ 1 Assen

pannenkoekenrestaurants-in-Drenthe

Pannenkoekenboerderij Brinkzicht

Brinkzicht is een gezellig familierestaurant in een prachtige authentieke Drentse boerderij. Brinkzicht ligt midden in het Nationaal Park Drentsche Aa. Aan de kinderen is zeker gedacht. Buiten voor het restaurant is er een prachtig speeltoestelmet twee glijbanen, brandweerstang en verticaal klimnet. De speelplaats is omringt door een hekwerk waardoor de kinderen alleen via het terras toegang op de speelplaats hebben en niet zomaar de weg op kunnen rennen. Binnen in het restaurant is er genoeg speelgoed waarmee de kinderen zich tussendoor kunnen vermaken.

Brink 1 Gasteren

De Liberté Pannenkoekenschip Meppel

Aan de Stoombootkade in Meppel zie je de bijna 120 jarige tweemastklipper de Liberté liggen. Aan boord worden de pannenkoeken met meel van Molen de Weert gebakken. Populair is de zogenaamde ‘pancake party’. Kinderen kunnen zelf hun pannenkoek versieren met allerlei lekkers.

Stoombootkade 12 Meppel

Kijk ook eens bij mijn lijst met kindvriendelijke restaurants in Drenthe. Deze restaurants hebben leuke speelplekken buiten of binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.