8 x lampion knutselen voor Sint Maarten

makkelijke-lampion

Weer inspiratieloos wat Sint Maarten betreft? Ik heb 8 leuke en makkelijke ideeën voor je op een rijtje gezet om zelf een lampion te gaan knutselen.

 

 

lampion-knutselen

 

 

Lampion knutselen

 

Ik vind lampionnen knutselen altijd weer een enorme uitdaging. Als juf kost het veel tijd om voor te bereiden, en wil je gewoon iets maken wat iedereen leuk vindt. Op school laat ik ze vaak uit een aantal lampionnen kiezen en heeft uiteindelijk iedereen een leuke lampion naar keuze. Topper van het jaar was een aantal jaar geleden de eenhoorn lampion. Heel leuk om te zien dat mensen hem nog steeds maken. Er kwam vorig jaar zelfs een meisje mee aan mijn deur. Bleek dat een basisschool hem in de buurt hem ook had gemaakt. Dat soort dingen maken mij dan wel een beetje trots hoor.

 

8 lampion ideeën 

 

Knip & lamineer

Volgens mij is deze lampion perfect voor kleuters. Met een klein beetje lijm kunnen kinderen stukjes vliegerpapier tussen de lampion plakken. Even lamineren, of beter nog strijken (trust me, deze juf heeft er een keer een lamineerapparaat mee gesloopt).

lampion-confetti

 

Drakenlampion

Draken blijven leuk! Maak hem in 3D of 2D. Met een beetje fantasie heb je je eigen lichtgevende exemplaar.

 

 

Flamingo

Ik denk dat deze het vooral goed doet in de bovenbouw. Een koker van roze papier, veren er op, een kop er aan en dan versieren met kralen.

 

 

 

Bordjeslampion

Het leuke aan deze lampion is dat je uiteindelijk elk sjabloontje er uit kunt prikken/knippen wat jij zelf leuk vindt. Voor de rest is het vooral verven en versieren.

 

lampion-kleuters

 

Dino

Dino’s blijven ook altijd geweldig! Op deze site heb ik het orgineel gevonden. Helaas zonder duidelijke werkbeschrijving. Maar volgens mij moet het lukken toch?

 

lampion-dinosaurus

 

Pompoenlampion en suikerbietlampion

Persoonlijk mijn favorieten. Ik hou van natuurlijke materialen. In het verleden liep iedereen met zo’n soort lampion. Het is even werk maar het resultaat mag er dan zijn.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.