Poké ball – Pokémon lampion knutselen

Pokémon-lampion-knutselen

Ik kan me bijna niet voorstellen dat de kinderen van tegenwoordig Pokémon nòg steeds zo leuk vinden. Het is echt iets uit mijn jeugd en ik ben nou ja.. niet meer persé de jongste. Maar speciaal voor iedereen die er nog steeds zo’n fan van is van Pokémon, heb ik een poké ball – Pokémon lampion ontworpen. En hij is supersimpel om te maken. Dit kan echt iedereen.

Pokémon-lampion-knutselen

Poké ball – Pokémon lampion

Nodig:

Pokémon-lampion-knutselen
Print deze afbeelding uit op A3 papier voor een groot exemplaar

Zo moet het:

  1. Print bovenstaande afbeelding uit op A3 papier. Ikzelf heb gewoon met een passer en liniaal zo’n soort figuur gemaakt. Het figuur bestaat voornamelijk uit cirkels en is dus ook met verschillende maten borden goed over te trekken. Knip de twee binnenste delen er uit. Je kunt ook prikken, dat is wel wat meer werk.
  2. Trek het figuur over op zwart karton. Doe het 2 keer.
  3. Knip of prik de 2 binnenstukken er uit.
  4. Plak vliegerpapier erachter.
  5. Maak nu een tussenstuk van karton. Dit doe je door een strook te knippen van zo ongeveer 50 bij 20 cm. Knip driehoekjes aan de zijkanten zodat je hem kunt nieten of plakken.
  6. Plak of niet de lampion nu in elkaar door de strook er tussen te zetten.
  7. Maak als laatst het chenilledraadje er aan vast.
pokémon-lampion-knutselen

Veruit de meest simpele lampion die ik ooit heb gemaakt. Maar echt wel heel leuk! Ik weet zeker dat de kinderen die veel bezig zijn met de pokémonkaarten deze lampion geweldig gaan vinden. En een leuke bijkomstigheid is dat dit geen lampion is waarbij je heel pieterpeuterig moet werken. Een Poké ball – Pokémon lampion niet echt iets voor jou? Wat denk je van deze eenhoorn lampion of deze lampion van stokken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.