3 x een lampion van een plastic fles

lampion-plastic-fles

Ooit aan gedacht? Een lampion van een plastic fles? Simpel met oneindig veel mogelijkheden.

lampion-van-een-plastic-fles

Makkelijke lampion

Ik ben wat lampion betreft altijd op zoek naar makkelijke ideetjes. Ik kan me nog herinneren van mijn stagetijd op een basisschool dat ik echt úrenlang lampionnen in elkaar moest nieten. Wat een ellende. Deze lampion van een plastic fles is een stuk makkelijker. Er komt geen nietje aan te pas. Wel zou ik deze lampion maken met een middenbouw of bovenbouw. Vooral omdat het papier wat ik heb gebruikt gewoon ontzettend afgeeft.

Lampion van een plastic fles

Nodig:

 • Plastic fles
 • Schaar
 • Chenilledraad of touw
 • Vloeipapier/zijdepapier
 • Behangerslijm/kleuterlijm (bij de Action een paar euro)
 • Bescherming voor tafel en kleding
 • Decoratiemateriaal als: plakoogjes, permanent marker etc.

Zo moet het:

 1. Maak het behangplaksel klaar
 2. Knip de bovenkant van de fles af en spoel de fles even schoon.
 3. Nu ga je met vloeipapier en lijm de lampion bekleden. Dit kan heel snel want je hoeft maar 1 of 2 laagjes te gebruiken. Maak je de octopus? Zorg dan voor extra slierten. Kijk uit! Het vloeipapier geeft in combinatie met lijm erg af.
 4. Laat het een paar dagen drogen.
 5. Decoreer de lampion. Ik gebruikte wiebeloogjes en een permanent marker.
 6. Maak aan de zijkant 2 gaatjes en rijg er een chenilledraadje aan.

Zijn ze niet leuk geworden? Ik vind vooral de middelste, de monsterlampion geweldig! Uiteindelijk kun je natuurlijk met de basis als fles een lampion naar keus maken. Een witte fles als spookje? Een schaap, raket, paddestoel? Volgens mij zin er oneindig veel mogelijkheden. Niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens bij mijn ‘All time favorite’ de Eenhoornlampion of kijk eens tussen deze 4 lampionnen. Nog steeds niet wat je zoekt? Kijk dan vooral even op mijn Pinterestbord.

1 Comment

 1. Hallo, kan ik hiervoor ook gewoon een lijmpistool voor gebruiken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.