10 x knutselen voor Valentijnsdag

knutselen-voor-valentijnsdag

Of je nu op school werkt aan thema valentijn of thuis samen met je kind iets wil knutselen, ik heb 10 ideetjes op een rij gezet om te knutselen voor Valentijnsdag.

knutselen-voor-valentijnsdag

10 x Knutselen voor Valentijnsdag

Stempelen met een wc-rol

3 keer dezelfde basis maar allemaal andere resultaat. Van een wc-rolletje vouw je heel makkelijk een hartje. Daar kun je mee stempelen. Laat de jongste kinderen lekker hun gang gaan. De oudere kinderen kunnen een mooie kaart of een mooi hart maken. Erg leuk idee om te knutselen voor Valentijnsdag.

Hart van kralen

Leuk om te maken met kinderen vanaf ongeveer groep 2 zou ik zeggen. Strijkkralen rijgen aan een ijzerdraad of chenilledraad. Uiteinden in een stukje klei doen en daarna ombuigen tot een hart. Ook leuk voor Moederdag.

hart-met-kralen-knutselen

Hart van strijkkralen

Met dezelfde strijkkralen maak je een mooi hart. Leuke oefening voor de fijne motoriek.

hart-knutselen-voor-valentijnsdag

Harten van zoutdeeg

Ken je zoutdeeg? Met dit makkelijk te maken deeg kun je eindeloos knutselen. Het lijkt op een soort klei. Als je het afbakt is het hard. Leuk om deze hartjes te knutselen voor Valentijnsdag. Prik er van te voren een gaatje in en maak er een mooie ketting van. Meer weten over zoutdeeg? Ik schreef dit artikel al eerder.

Hart weven

Deze activiteit zou ik zelf met de bovenbouw doen. Weven vinden veel kinderen toch best wel pittig. Toch is dit een ontzettend leuk design!

Harten van kranten

Knip eerst van stevig papier een hart uit. Met mod podge plak je er kranten over. Gaatje er in en even laten drogen. Hoe leuk is dat!

Hartenkrans

Van strookjes papier kun je allemaal hartjes maken. Door ze op deze manier aan elkaar te maken heb je uiteindelijk een mooie krans. Ik denk dat ik deze ook maar eens moet onthouden voor Moederdag.

Wat een leuke ideetjes om te knutselen voor Valentijnsdag. Niet helemaal wat je zoekt? Misschien is deze kaart iets voor je?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.