Eindelijk weer een blije buik

Eigenlijk had ik het niet eens door hoe vaak ik buikpijn had. Nu ik het niet meer heb weet ik pas hoe fijn het is.

Altijd buikpijn

Raar hoe weinig ik het in de gaten had. Maar ik had meerdere keren per week wel buikpijn. Niet zo erg dat ik jankend op de bank lag maar wel dat zo’n zeurende pijn heb die niet weg ging. En het vervelende was dat ik er ook niet goed een vinger op kon leggen. Eigenlijk dacht ik dat het gewoon een beetje bij mij hoorde. Ik heb nu eenmaal gevoelige darmen en een gevoelige maag. Doe je niks aan toch?

Stomme buik!

Toen ik er dus achter kwam dat ik lactose vrij moest leven baalde ik eerst als een stekker. Ik was best een beetje verdrietig dat ik mijn lievelingssnacks moest laten staan. Maar inmiddels is mijn eetpatroon al zo aangepast dat ik lekker lactose vrij kan eten. Ik eet gewoon mijn lekkere crackertjes met smeerkaas en mijn chippies. Toen ik na een paar weken diƫten erachter kwam dat ik gewoon zo goed als geen buikpijn meer had werd ik toch wel heel blij. Het is heerlijk om zonder buikpijn te leven. Ik wilde dat ik dit eerder wist.

Soms eet ik lekker alles

Eigenlijk heb ik de beste intolerantie van allemaal. Er bestaat lactose vrije melk, toetjes, koekjes, room. Oftewel, het is goed vervangbaar. Er zijn ook mensen die daar niet goed tegen kunnen maar ik heb het geluk dat dat geen probleem is voor mij. Als ik taart wil hebben bak ik dat zelf en doe ik in plaats van roomboter margarine er in. Zo kan ik dus bijna alles eten. Ben ik op een feestje en wil ik gewoon alles kunnen eten dan bestaan er hele makkelijke tabletjes die ik kan nemen. Eigenlijk .. ben ik gewoon heel blij šŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.