Valentijnskaart knutselen 10 x ideeën

valentijnskaart knutselen

Valentijnsdag komt er binnenkort aan. Een Valentijnskaart knutselen is altijd leuk! Zin om met je kinderen of leerlingen aan de slag te gaan? Ik heb 10 leuke kaarten op een rij gezet geschikt voor allerlei leeftijden. Van kleuters tot middenbouw en bovenbouw.

10 x Valentijnskaart knutselen

Pop-up kaart

Deze pop-up kaart is ontzettend leuk en makkelijk te maken met grotere kinderen (of papa’s en mama’s). Veel materialen heb je niet nodig. Dikke kans dat je thuis papier, lijm en een schaar hebt liggen. Geen excuus meer om met lege handen aan te komen bij je liefje.

pop-up-valentijnskaart-knutselen

Verven met de handjes

Een Valentijnskaart knutselen kan zelfs met de allerkleinsten. Door met iets van schilderstape een hart op een kaart te plakken heb je hoeveel geklaai er ook is altijd een leuk resultaat. Gebruik vingerverf geschikt voor babyhandjes doe er een beetje scheerschuim doorheen voor een ‘marble effect’. Gebruik rood, roze en wit voor een echte liefdeskaart. Ook een erg leuke kaart voor opa en oma.

valentijnskaart knutselen-

Kaart met wasco en ecoline

De leukste materialencombi is toch wel die van wasco en ecoline. Gebruik felle kleuren om een beetje dat pop-art effect te krijgen. Gooi als het nog nat is zout eroverheen, dan krijg je een beetje grillige vormen. Probeer het maar eens. Het is erg gaaf! Werken met ecoline en wasco is sowieso mijn favoriet. Hmm.. ideetje voor een blog?

valentijnskaart knutselen

Kusjeskaart

Deze kaart is leuk om met kleuters en peuters te maken. Gebruik felle kleuren lipstick en fixeer met wat haarlak. Wie wil er nou niet zo’n kusjeskaart?

valentijnskaart knutselen

Hartjes van crèpe papier

Knip of pons hartjes in verschillende kleuren uit crèpe papier. Leg ze op een kartonnetje. Mag ook best een beetje overlappen. Spuit ze vochtig met een plantenspuit. Haal ze daarna voorzichtig van het kartonnetje en als het goed is zijn de kleuren overgelopen. Pas wel op! Doe een schort aan en bescherm de tafel want die verf krijg je er niet meer uit.

valentijnskaart knutselen

Hartjes van rolletjes

Door een wc-rolletje in te deuken krijg je de vorm van een hart. Laat je peuter of kleuter heerlijk stempelen en het resultaat is geweldig leuk!

valentijnskaart knutselen

Weefhartje

Dit geweven hartje is leuk voor kinderen uit de bovenbouw. Snijd eerst horizontale lijnen in een dik papier. Snijd de uiteinden niet door. Weef er daarna strookjes doorheen. Deze is niet simpel hoor. Maar het resultaat mag er zijn.

Hartje vouwen

Vouw je dit hartje dan heb je ook nog eens een leuke opdracht om de fijne motoriek mee te oefenen. Kinderen van 5 of 6 jaar zouden dit wel moeten kunnen. Al kan dat ook heel erg verschillen per kind. Plak het op een leuk papiertje en je kaartje is klaar.

Kaartjes knutselen

Je smelt als ouder toch als je zo’n kaartje krijgt. Prikken, knippen, scheuren en je kaartje is klaar.

Borduren

Ach borduren. Wat heb ik een HE-KEL aan borduren. Maar laten we wel wezen, het resultaat mag er zijn. Het is een fijn motorische oefening. En ja, er blijken mensen te zijn die het leuk vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.