DIY Eenhoorn lampion maken

Eenhoorn-lampion

De hype op dit moment is toch echt wel de eenhoorn. Toen ik dus aan mijn bovenbouwers vroeg welke lampion ze dit jaar wilden hebben schreeuwden ze bijna om een eenhoorn lampion. Duidelijk dus! Ik vertel je hoe je deze leuke lampion kunt maken.

 

Eenhoorn-lampion

 

Tip: Ben jij regelmatig op zoek naar een Bol.com kortingscode of Hema korting? Meld je dan gratis aan bij 24/7 Discount. Via deze website ontvang je extra korting bij meer dan 2.500 webshops, bovenop eventuele kortingscodes en aanbiedingen! Op deze manier bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.
Ontvang als Elkeblogt bezoeker direct € 5,- tegoed bij aanmelding!


 

Eenhoorn lampion maken

Nodig:

 • A3-printer (of je moet gewoon goed kunnen natekenen)
 • Schaar
 • Lijm
 • Vliegerpapier (ik heb roze, paars en wit gebruikt.
 • Wit karton
 • Crepe-papier
 • Potlood

 

Ook lezen? DIY makkelijke cadeautjes met vingerverf

Zo moet het:

 1. Vergroot deze kleurplaat tot A3-formaat en print hem uit.

 


2. Knip de buitenkant uit en trek hem 2 keer om op het karton.

Eenhoorn lampion

3. Teken in de eenhoorn ook ogen, het haar en de hoorn. Knip dat ook uit.  Je kunt er ook voor kiezen aan de voor en achterkant de binnenkant uit te knippen maar je kunt ook zoals ik heb gedaan dit aan één zijde doen. Dus dat je de achterkant alleen de buitenkant knipt. Snap je hem? Lastig om zo uit te leggen.

Eenhoorn lampion

4. Snijd of knip reepjes vliegerpapier en plak ze in een patroon er op.

Eenhoorn lampion

5. Zet de lampion in elkaar. Gewoon zo’n strook ertussen zetten.

6. Knip nu van crepe papier van die frutsels. Ik heb roze en paars gebruikt. Plak ze op de eenhoorn.
Eenhoorn lampion

 

 

En klaar!

Eenhoorn

 

Wat een leukerd toch die eenhoorn lampion? Ik weet zeker dat vooral de meisjes enthousiast zijn. Al moet ik zeggen dat er ook wat jongens waren die hun eigen versie (zwart paard, rode ogen) er van gemaakt hebben. Ik ben zelf ontzettend blij met deze eenhoorn lampion. Op zoek naar meer lampion inspiratie? Kijk dan eens op mijn Pinterest.

 

13 Comments

 1. Wat een leuk idee zeg!!
  Ik heb een zoontje dus die zal het wel niks vinden maar ik vind het echt super schattig.
  Misschien voor mijzelf maken maar haha..

  1. Haha dat kan natuurlijk altijd 😛

   1. het lijkt mij ook leuk om zoon eenhoorn te knutselen

 2. Even een vraag over stap 5… gewoon een strook ertussen zetten.. waar tussen?!

  1. Een strook tussen de 2 lampionnen. Snap je wat ik bedoel? Een strook die de lampionnen verbind 🙂

 3. Is je naam Elke? Want ik heet ook Elke

 4. wat voor strook moet het zijn? Karton of crepepapier?

 5. Hi, hoe heb je de manen uitgeknipt. Of heb je er een rand omheen getekend?

  1. Eigenlijk heb ik dit gewoon uit de hand geknipt haha

 6. Mijn zoontje is dol op roze en eenhoorns. We gaan ze zometeen maken! 😊

  1. Echt? Wat leuk om te horen. Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.