DIY Eenhoorn lampion maken

De hype op dit moment is toch echt wel de eenhoorn. Toen ik dus aan mijn bovenbouwers vroeg welke lampion ze dit jaar wilden hebben schreeuwden ze bijna om een eenhoorn lampion. Duidelijk dus! Ik vertel je hoe je deze leuke lampion kunt maken.

Nodig:

  • A3-printer (of je moet gewoon goed kunnen natekenen)
  • Schaar
  • Lijm
  • Vliegerpapier (ik heb roze, paars en wit gebruikt.
  • Wit karton
  • Crepe-papier
  • Potlood

Ook lezen? DIY makkelijke cadeautjes met vingerverf

Zo moet het

  1. Vergroot deze kleurplaat tot A3-formaat en print hem uit.

 


2. Knip de buitenkant uit en trek hem 2 keer om op het karton.

Eenhoorn lampion

3. Teken in de eenhoorn ook ogen, het haar en de hoorn. Knip dat ook uit.  Je kunt er ook voor kiezen aan de voor en achterkant de binnenkant uit te knippen maar je kunt ook zoals ik heb gedaan dit aan één zijde doen. Dus dat je de achterkant alleen de buitenkant knipt. Snap je hem? Lastig om zo uit te leggen.

Eenhoorn lampion

4. Snijd of knip reepjes vliegerpapier en plak ze in een patroon er op.

Eenhoorn lampion

5. Zet de lampion in elkaar. Gewoon zo’n strook ertussen zetten.

6. Knip nu van crepe papier van die frutsels. Ik heb roze en paars gebruikt. Plak ze op de eenhoorn.
Eenhoorn lampion

Tadaaa

 

Eenhoorn

Ik ben zelf ontzettend blij met deze eenhoorn lampion. Ook mijn leerlingen waren enthousiast. Voldoet deze lampion niet helemaal aan jouw wensen? Kijk dan eens op mijn pinterest.

 

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.