DIY Eenhoorn lampion maken – knutselen

eenhoorn-lampion-maken-knutselen

De hype op dit moment is toch echt wel de eenhoorn. Toen ik dus aan mijn bovenbouwers vroeg welke lampion ze dit jaar wilden hebben schreeuwden ze bijna om een eenhoorn lampion. Duidelijk dus! Ik vertel je hoe je deze leuke lampion kunt maken en knutselen.

eenhoorn-lampion-maken-knutselen

Hardlopers!

Lampion van stokken
3 x lampion van een plastic fles

Eenhoorn lampion maken

Nodig:

Zo moet het:

 1. Vergroot deze kleurplaat tot A3-formaat en print hem uit. Je kunt hem natuurlijk ook naschetsen.


2. Knip de buitenkant uit en trek hem 2 keer om op het karton.

3. Teken in de eenhoorn ook ogen, het haar en de hoorn. Knip dat ook uit.  Je kunt er ook voor kiezen aan de voor en achterkant de binnenkant uit te knippen maar je kunt ook zoals ik heb gedaan dit aan één zijde doen. Dus dat je de achterkant alleen de buitenkant knipt. Snap je hem? Lastig om zo uit te leggen.

Eenhoorn lampion

4. Snijd of knip reepjes vliegerpapier en plak ze in een patroon er op. Natuurlijk kun je ook 1 kleur gebruiken, of 2 kleuren. Dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Plak ook papier achter de ogen.

Eenhoorn lampion

5. Maak nu een strook van karton voor het tussenstuk. Je maakt van papier een rechthoek zo lang als de lampion is. Aan de zijkant knip je allemaal driehoekjes zodat je het karton kunt buigen en vastnieten.

6. Knip nu van crêpe papier van die frutsels. Ik heb roze en paars gebruikt en plak ze op de eenhoorn.

Eenhoorn lampion

En klaar!

Wat een leukerd toch die eenhoorn lampion? Ik weet zeker dat vooral de meisjes enthousiast zijn. Al moet ik zeggen dat er ook wat jongens waren die hun eigen versie (zwart paard, rode ogen) er van gemaakt hebben. Ik ben zelf ontzettend blij met deze eenhoorn lampion. Op zoek naar meer lampion inspiratie? Kijk dan eens op mijn Pinterest.

14 Comments

 1. Wat een leuk idee zeg!!
  Ik heb een zoontje dus die zal het wel niks vinden maar ik vind het echt super schattig.
  Misschien voor mijzelf maken maar haha..

  1. Haha dat kan natuurlijk altijd 😛

   1. het lijkt mij ook leuk om zoon eenhoorn te knutselen

 2. Even een vraag over stap 5… gewoon een strook ertussen zetten.. waar tussen?!

  1. Een strook tussen de 2 lampionnen. Snap je wat ik bedoel? Een strook die de lampionnen verbind 🙂

 3. Is je naam Elke? Want ik heet ook Elke

 4. wat voor strook moet het zijn? Karton of crepepapier?

 5. Hi, hoe heb je de manen uitgeknipt. Of heb je er een rand omheen getekend?

  1. Eigenlijk heb ik dit gewoon uit de hand geknipt haha

 6. Mijn zoontje is dol op roze en eenhoorns. We gaan ze zometeen maken! 😊

  1. Echt? Wat leuk om te horen. Veel plezier!

 7. Tot en met stap 4 hebnik nu gemaakt. Maar nu vanaf 5 snap ik echt niet hoe ik dat moet doen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.