Weggeefkast beginnen, zo doe je dat

weggeefkast-beginnen

Een weggeefkastje is een kast of koelkast met producten om weg te geven. Inmiddels heb ik een paar keer de vraag gekregen hoe je moet beginnen. Ik vertel je, een weggeefkast beginnen doe je zo.

Hoe begin je een weggeefkast?

Maak een plan

Een weggeefkastje begin je niet in een opwelling. Sterker nog, je moet er ècht tijd in gaan steken wil je dat het goed gaat lopen. Ga dus niet over 1 nacht ijs. Maar zorg dat dit iets is wat je echt wilt doen.


Begin met het maken van een plan en beantwoord voor jezelf deze vragen:
1. Heb ik ruimte bij huis voor een kastje?
2. Hoeveel tijd wil ik er in steken? Kan ik dagelijks er even mee bezig zijn?
3. Welke producten wil je in het kastje? Houdbare producten? Of ook verse?
4. Bedenk een naam voor het kastje. Creatief zijn is leuk maar duidelijkheid scoort beter. ‘Kato’s knuffelige krat’ klinkt geweldig maar ‘Kato’s weggeefkoelkast’ is duidelijker.
5. Zijn er manieren om je kastje blijvend te vullen of financieren?

Regel een kastje

Houd de weggeefhoek in de gaten of neem een exemplaar voor een paar tientjes. Ik heb de ‘fout’ gemaakt om eerst een mini-kastje te regelen, oftewel denk groot! Het mag een kast zijn. Ik heb een stevige met slot, die is echt perfect daarvoor.

weggeefkast-beginnen

Maak een Facebookgroep

Maak een facebookgroep aan met de naam van de weggeefkast. Maak een eerste bericht waarin staat wat je van plan bent, wanneer je open gaat en hoe mensen kunnen helpen. Benieuwd hoe mijn Facebookgroep er uit ziet? Klik dan hier.

Plaats een oproep

Nu is het tijd om te gaan inzamelen. Wees duidelijk wat je precies zoekt, waar mensen het kunnen brengen en wanneer het gebracht kan worden. Deel dit bericht zoveel mogelijk. Denk aan alle weggeefhoeken in de buurt, je eigen Facebook natuurlijk, tag iedereen die je ook maar een beetje kent. Spam er maar flink op los.

weggeefkast-klazienaveen

Open het kastje

Tijd om open te gaan. Spam er natuurlijk maar weer flink op los. Mocht je willen dan kun je de plaatselijke krant benaderen, dit zorgt voor nog meer publiciteit. En voor de rest is het afwachten. Plaats af en toe wat op je Facebookgroep dit zorgt ervoor dat het blijft leven. Hopelijk gaat het lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.