Ik begin een ‘weggeefkastje’

weggeefkast-klazienaveen

Het speelt een jaar door mijn hoofd. Niet dagelijks of wekelijks maar als ik weer iets hoor over de armoede in ons land, de boodschappen die zo duur zijn en dat sommige kinderen geen fatsoenlijke boterham krijgen te eten dan wil ik toch iets gaan doen. Iets kleins, tastbaars en in de buurt. En ik ga eerlijk zijn, ook zoek ik iets wat als het éénmaal opgezet is, ik geen uren werk aan kwijt ben. Ik bedoel ik heb een gezin met 2 kinders, vaste baan en eigen bedrijf. Het houdt een keertje op natuurlijk. Dus nu in deze zomervakantie wil ik het op gaan zetten zodat het kan beginnen te lopen.

Het kastje

Het idee is als volgt; er komt een kastje bij mijn huis te hangen. Dat kastje vul ik met hygiëneproducten en wie iets kan gebruiken kan het komen halen, wie iets over heeft kan iets komen brengen. Hopelijk durven mensen de drempel over om daadwerkelijk van het kastje gebruik te maken. Ik ben altijd discreet en zal nooit met iemand praten over wie iets heeft gehaald uit het kastje. Maar kan me voorstellen dat een eerste keer iets halen niet altijd makkelijk is.

Het kastje is inmiddels voor een deel groen geverfd en heb ik uit elkaar gehaald. Een beetje dom want het lukt me niet meer om hem in elkaar te krijgen.

Wat kun je pakken en geven:

Ik vind het belangrijk dat wat in het kastje belandt voor een ander ook van belang kan zijn. Dus geen half lege flessen zeep. Dat geef je ook niet aan een vriendin. Ik denk niet dat ik echt regels ga stellen. Maar als je het zelf weg zou geven aan een vriendin dan kan het in principe er in.

  • Persoonlijke hygiëneproducten als tampons en maandverband
  • Zeep
  • Shampoo
  • Deo
  • Tandenborstels en tandpasta’s
  • Houdbaar voedsel als pasta, thee en ingeblikt voedsel.
De omslag voor de FB-groep (nog niet aangemaakt)

Hoe ga ik het financieren?

Hier ben ik echt over aan het nadenken. Het moet namelijk over een jaar ook nog lopen en ik wil graag mijn bedrijf ‘Elkeblogt’ inzetten om dit kastje te financieren. Het plan:

  • Affiliatilinks. Dit heb je vast wel eens bij mij voorbij zien komen maar ik plaats links naar bol.com. Als jij dan iets besteld bij bol via mijn link dan krijg ik een paar procent van die winst. Achter de schermen wie via deze specifieke link iets heeft gekocht en daar koop ik dan weer spullen van. HIERBIJ DE BOL.COM LINK! Dudelijk wel toch?
  • Bedrijven in the picture. Ik weet niet zeker of ik dit ga doen. Ik weet namelijk helemaal niet of ik hier niet veel te veel tijd aan kwijt ben. Laat staan dat er bedrijven zijn die hierop zitten te wachten. Maar stel dat jij een bedrijfje hebt en je wilt wel een bedrag doneren vanaf €20,-. Misschien kan ik je dan een shoutout geven op mijn socials. Ik heb bij elkaar zo’n 8000 volgers dus misschien is dat wel een leuke win-win. Mocht je nou denken ja, ja, ja! Mail me dan –> info@elkeblogt.net
  • Persoonlijke donaties. Ik hoop dat het op een gegeven moment gewoon loopt. Dat er dus mensen zijn die spullen in het kastje doen. Dat dat gewoon wordt. Er zijn genoeg mensen die ook spullen willen doneren. Leef je uit! Stuur me een berichtje en ik geef je mijn adres! Mocht je liever geld willen doneren? Dan werk ik het liefst met bol.com bonnen. Je kunt al vanaf 5 euro doneren. Mail ze naar info@elkeblogt.net en het komt goed 😉

Mijn wens

Ik hoop dat het kastje gaat lopen. Dat mensen er dingen uit willen halen maar ook dingen willen brengen. Stel dat het goed loopt en ik weet dat mensen er op een eerlijke manier gebruik van maken dan zou het me ontzettend gaaf vinden om bijvoorbeeld een deal te maken met de plaatselijke bakker of groenteboer. Dat er bijvoorbeeld bonnen liggen voor een gratis brood of zak groenten. Eerst maar eens kijken hoe het loopt, en of het gaat lopen en of hoe het over een half jaar gaat.

Nou wat vind je er van? Heb je tips voor mij? Misschien heb je iets liggen wat je zou willen doneren? Let me know! Mailen mag trouwens ook altijd –> info@elkeblogt.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.