Zo personaliseer je jouw huis van binnen en buiten

Er is niets lekkerder dan jezelf thuis voelen in jouw eigen huis. Heerlijk ontspannen en veilig kunnen doen wat je wilt. Maar hoe bereik je dat gevoel? Door je huis helemaal naar je eigen zin te maken, natuurlijk! We concentreren ons vaak op het interieur van onze huizen en vergeten de buitenkant. Maar waarom zou je niet ook de buitenkant van je huis een persoonlijk tintje geven?

Aan de ene kant is het logisch dat we meer tijd aan het interieur van ons huis besteden, omdat we toch de meeste tijd in huis doorbrengen. Het creëren van een accentmuur of het opknappen van de badkamer. Er is altijd wel iets wat in huis moet gebeuren, waardoor de buitenkant er misschien bij inschiet. Met de volgende ideeën krijg je genoeg inspiratie voor het personaliseren van je huis aan de binnen- en buitenkant!

Persoonlijkheid binnen in huis

Het personaliseren van de binnenkant van je huis hoeft niet heel moeilijk te zijn. Als je weet wat je wilt, welke kleuren je mooi vindt en welke sfeer je wilt scheppen, is het erg eenvoudig. Wil je bijvoorbeeld dat je huis er gezellig uitziet? Kies dan kleuren die bij dit gevoel passen. Warme tinten zoals oranje, bruin en geel kunnen je huis een echt knus gevoel geven. Wil je dat een kamer er ruimer uitziet, dan kun je koele kleuren gebruiken zoals blauw, groen of magenta.

Een likje verf op de muur en een meubelstuk op een andere plaats doen al wonderen voor het personaliseren van een kamer. Toch ontbreekt er nog die ene persoonlijke touch.

Eigen foto aan de muur

Eigen foto’s zijn een geweldige manier om persoonlijkheid aan een ruimte toe te voegen. Gelukkig zijn er online tal van mogelijkheden die je helpen bij het maken van een wanddecoratie met een eigen foto. Van een aluminium cirkel of een trendy organische vorm tot een foto op behang. Dé klassieker onder de wanddecoraties blijft toch wel een foto op canvas. Wist je al dat je bij FotoOpCanvas zelf kunt bepalen hoe jouw foto op canvas eruit komt te zien?

Persoonlijk foto accessoires

Een andere leuke manier om je eigen foto’s te gebruiken, is het maken van een persoonlijke foto accessoires. Denk hierbij aan een sleutelhanger met je foto of een telefoonhoesje met een foto van je geliefden. Maar ook een mok met je eigen foto is altijd leuk!

Een decoratie bij de voordeur

Op welke manier heb je de buitenkant van jouw huis gepersonaliseerd? Heb je zelf een voordeur gekozen of de kozijnen in een bepaalde kleur geverfd? Of heb je hier juist nog helemaal geen tijd aan besteed? Hoe dan ook, het is nooit te laat om de buitenkant van jouw huis een persoonlijk tintje te geven. Stel bijvoorbeeld hier zelf je huisnummer bordje samen!

Zo’n naambordje is niet alleen persoonlijk, maar ook nog eens erg functioneel. Omdat je zelf bepaalt wat je op het naambordje zet, kun je hem zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Hoe uniek is dat?

Veel materiaalsoorten die je binnen aan de muur hangt, kun je overigens ook voor buiten gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan eigen foto op aluminium of plexiglas bij de deur. En vergeet ook zeker de tuinposter niet! Wat zou jij naast de deur hangen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.