Mijn ervaring met Bio Energie Therapie

Vorige week zaterdag stond de afspraak gepland bij de praktijk in Emmen. Met gezonde spanning onderging ik de behandelingen en wil graag mijn ervaring met Bio Energie Therapie met je delen.

ervaring-met-Bio-Energie-Therapie-Emmen

Bio Energie Therapie

Ik heb wel eens verteld over mijn ervaring met celzouten en ben met de oudste wel eens naar een magnetiseur geweest. Dat ik geloof dat er soms best alternatieven zijn dan bijvoorbeeld medicatie, daar ben ik van overtuigd. Het heeft iets mysterieus en interessants. Natuurlijk ga ik eerst langs de huisarts en loop ik geen risico’s. Maar in mijn geval, met mijn honderden intoleranties is er niet iets wat je kunt doen. Zoveel mogelijk de intoleranties ontwijken, prebiotica nemen en het beste er van hopen. Met deze klachten wil ik dus best verder kijken dan die dagelijkse maagtablet van mij. Ik wilde Bio Energie Therapie dus graag een kans geven.

Lees hier: alles wat je moet weten over Bio Energie Therapie

Naar de praktijk!

De eerste behandeling is gratis en boekte ik via de site. De praktijk is tegenover het Scheper Ziekenhuis in Emmen en was dus snel gevonden. In het gebouw bevinden zich meerdere behandelaars als een fysiotherapeut, mondzorgpraktijk en psycholoog. Ik zocht naar de juiste deur en merkte dat ik toch ietsjes nerveus was. Je weet natuurlijk toch niet precies wat je kunt verwachten. Eenmaal binnen was het gelijk duidelijk dat hier niks zweverigs gebeurde maar was het alsof je in een tandarts of dokterspraktijk binnenkwam. Een wachtkamer met behandelruimtes, een baliemedewerker en professioneel ingerichte ruimtes.

Als eerst werd ik gevraagd of ik een bloedonderzoek wilde. Ja hoor, ik heb geen angst voor prikken en was wel benieuwd of ze iets konden vinden. Het bleek om een klein vingerprikje te gaan waarbij ik later het resultaat via de mail zou ontvangen. Al snel mocht een mee naar een behandelruimte en werd alles duidelijk uitgelegd. In deze ruimtes kreeg ik 2 behandelingen tegelijk namelijk de Biofotonen therapie en de Bioresonantie therapie.


Biofotonen therapie: Fotonen worden pijnloos lichaam het lichaam ingestraald met infrarode lasers. Het tekort aanvullen verbetert onder andere de stofwisseling en onderlinge communicatie van alle lichaamscellen.

Bioresonantie therapie: De therapie richt zich op het elektromagnetisch aspect van het lichaam. Mensen hebben namelijk niet alleen een fysiek zenuwstelsel. Ze hebben ook elektromagnetische, met het blote oog onzichtbare energiebanen. Bioresonantie-therapie verbetert daarmee het zelfgenezend vermogen en de werking van alle organen.


ervaring-met-Bio-Energie-Therapie-Emmen

De behandeling

Ik kreeg 2 ijzeren staafjes die ik vast moest houden en ondertussen werd er een soort rode lamp op mij gericht. Na 10 minuten mocht ik de staafjes loslaten en werd de lamp op een andere plek richting op mijn lichaam gezet. Dit gebeurde in totaal 4 keer en duurde het in totaal zo’n tien minuten per keer. Ik deed mijn best om mijn ogen open te houden. Het was ontspannen maar voelde verder niks.

De volgende halte was in een andere ruimte waar meerdere relaxstoelen stonden. Hier kreeg ik de Spin-inversie therapie. Ik mocht op een stoel gaan zitten waar een soort matje op lag en kreeg een kopje thee ingeschonken. Op een gegeven moment deed de mevrouw het apparaat op een hogere stand en leek ik iets te voelen. Ik voelde me lomer ofzo. Ik kan het niet zo goed uitleggen. Voor de rest was het gewoon zitten en genieten van de rust. Na en minuut of 10 was het klaar en kon ik gaan.


Spin-inversie therapie: Overal om ons heen zijn elektromagnetische velden. Die velden kunnen het gedrag van de elektronen in uw cellen blijvend veranderen, waardoor ze in een tegengestelde richting om hun as gaan draaien. Je hebt onder andere last van een lage energie, minder diepe slaap, slechte opname voeding, en vitaminen.


ervaring-met-Bio-Energie-Therapie-Emmen

Mijn ervaring met Bio Energie Therapie

Toen ik terugging naar huis voelde ik me vooral rustig en relaxed. Ik had natuurlijk ook zo’n anderhalf uur kindervrije relaxtijd gehad. De rest van de dag en de dagen daarna voelde ik me goed. Ik had in die dagen na de behandeling geen buikpijn terwijl ik normaal gesproken in ieder geval een paar keer per dag wat steken voel. Natuurlijk heb ik deze dagen normaal gesproken ook maar vond het wel toevallig. Natuurlijk kun je dit op allerlei manieren verklaren. Doe er vooral ook mee wat je wilt. Maar die gratis behandeling is in ieder geval het proberen waard toch? Verdere behandelingen zijn €75,- per keer. Het ligt aan je verzekering of er een vergoeding mogelijk is. Ik ben hier niet verzekerd en dat maakt dat ik twijfel over een vervolgbehandeling. Anders zou ik er sowieso mee verder willen gaan.

*Ben je ziek? Ga naar de huisarts!

2 Comments

  1. Hoi Elke. Ik ben afgelopen zondag in amersfoort voor een sessie biotherapie en bioresonatie geweest. Ik twijfel over vervolg. Want het klinkt bijna te mooi om waar te zijn dat je zo makkelijk van klachten af kunt komen toch? Of ben ik te sceptisch?

  2. Dank voor je blog, twijfel of ik heen ga en zocht eerlijke ervaringen. Slaap echt mega mega slecht en denk misschien is dit iets…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.