Mijn ervaring met celzout nr. 7 van Dr. Schussler

ervaring-schussler-celzout

Ik hoor je denken: Wat? Waar heb jij het nou weer over. Omdat ik overspannen ben neem ik nu dagelijks celzouten. Ik vertel je over mijn ervaring met celzout nr. 7 van Dr Schussler.

 

ervaring-schussler-celzout

 

Wat zijn celzouten?

Dr. Schüssler kwam tot de conclusie dat een verstoord evenwicht van de mineraalzouten tot klachten kan leiden. Schüssler mineraalzouten herstellen de celstofwisseling, waardoor mineralen weer door het lichaam opgenomen kunnen worden. Hierdoor kunnen de klachten verminderen of verdwijnen. (bron)

 

Celzouten zijn dus pure mineralen die je kunt slikken. Celzout nr. 7 is magnesium, die slik ik. Maar zo zijn er nog tientallen andere celzouten die je kunt slikken. Soms verbruikt je lichaam opeens heel veel van een bepaald mineraal. Als je bijvoorbeeld ziek bent of overspannen in mijn geval. Je kunt er dan voor kiezen om zo’n celzout te slikken om je voorraad weer aan te vullen.

 

Vanaf de geboorte hebben we al een voorraad celzouten in uw lichaam. Het lichaam verbruikt deze zouten. U krijgt nieuwe celzouten binnen via voedsel. Daarmee wordt uw voorraad weer aangevuld. Toch kan het zijn dat uw voorraad celzouten opraakt. Bijvoorbeeld door een eenzijdig dieet, of een bepaalde levensstijl. Dit kan leiden tot een tragere stofwisseling in de cellen, of zelfs het uitblijven van stofwisseling. (bron)

Hoe kom ik aan het idee om ze te gaan slikken?

Een volger las mijn gedoe met overspannen zijn –> klik. En ik vond het best interessant. Toch heb ik er eerst niks mee gedaan. Toen ik een tijdje later nog steeds klachten had die een tekort aan magnesium voorspelden (krampen, migraine en stress) trok het mijn aandacht toch weer. Ik besloot eerst om me er in te verdiepen. Toen ik heb via onlinedrogist.nl  celzout nr 7 besteld. En vertel je dus over mijn ervaring met celzout nr. 7.

 

Kan het geen kwaad?

Volgens meerdere bronnen kan het zo goed als geen kwaad (bron). Hooguit een beetje hoofdpijn. Ook al is dit een homeopatisch middel, toch ben ik hier toch wel een beetje voorzichtig mee hoor. Je weet het gewoon niet.

 

Mijn ervaring met celzout nr. 7

Ik moet zeggen dat ik de celzouten niet echt lekker vind. Een zoete smaak met een bijzondere nasmaak. Er wordt gezegd dat de zoete smaak een teken is van een tekort aan dit zout. Ik ga nu iets heel vaags zeggen: het voelde alsof mijn lichaam hier heel erg behoefte aan had. De neiging was er om meer te gaan slikken. Ik had constant heel erg hoofdpijn. Ook had ik constant last van krampen, ben er zelfs een keer mee naar de dokter geweest en toen kreeg ik zware pijnstilling mee. Ik denk echt dat deze celzouten mij heeft geholpen. Deze klachten zijn namelijk weg. Ik had het idee dat ik in 2 weken een stuk vooruit ben gegaan in mijn gevecht tegen de overspannenheid.

 

Ik mis goede kennis

Eigenlijk zou ik best meer willen weten over deze celzouten. Contact hebben met iemand die mij hier mee kan helpen. Dus als jij iemand kent, stuur me dan even een berichtje 😉

 

Disclaimer

Elkeblogt is op geen enkele manier aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van celzouten. Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaring. Ben je ziek, ga dan naar de dokter.

19 Comments

 1. Heb je hier inmiddels meer kennis over gekregen en gebruik je dit nog steeds?

  1. Ik heb er niet persé meer kennis over gekregen. Wel heb ik er wat meer over uitgezocht. Maar het is een lastig onderwerp waar best weinig over bekend is. Ik slik het ook nog steeds. Niet dagelijks maar vooral als ik er behoefte aan heb.

   1. als de behoefte er is geeft het lichaam dit aan zoals chocola de behoefte aan magnesium betreft
    gebruik calcium fluraticum kreeg in begin veel klachten gestopt 3 dagen en weer beginnen met een lagere of minder tabletten heeft veel geholpen bij de dokter bla bla ik zweer erbij

 2. Mocht je nog behoefte hebben aan meer kennis over de celzouten en/of magnesium, dan zou je eens contact op kunnen nemen met een mesoloog.
  Via de mesoloog ben ik in contact gekomen met de celzouten en zij heeft me er meer over uitgelegd.

 3. Hallo, ook ik was zeer geintersseerd in celzouten van Schüsslerzouten en heb het boek van Margit Müller-Frahling gekocht bij Bol.com. een makkelijk leesbaar en zeer informatief boek van ca 15 euro.

 4. Goedenavond wou vragen hoe ik in kontact kan komen met mesoloog
  Hoor graag van u

 5. Als je wat meer wilt weten over de celzouten mag je even contact met me opnemen.
  Na mijn eerste ervaringen met celzouten was ik zo geïnteresseerd dat ik de opleiding ben gaan volgen en inmiddels ben ik celzoutconsulent. Heel mooi om te zien, en te merken wat celzouten voor iemand kunnen betekenen.

  1. Beste Geraldine,

   Ik gebruik nu bijna een week Nr. 7 op advies wat ik kreeg vorig jaar van een mevrouw die reikibehandelingen geeft. Ik heb het vorig jaar geprobeerd te gebruiken maar vergat het steeds of geen zin. Maar nu gebruik ik het bijna een week, 5 tabletten s ochtends opgelost in water en 5 tabletten s avonds opgelost in water. Ik heb een burnout en zit nu ook 3 maand al thuis helaas, heb hulp van een psycholoog. Wat mij het meeste tegenhoudt in het dagelijks leven is het lichte gevoel in het hoofd en de wankeligheid in de benen en het vergeetachtig zijn vindt ik heeeeeel erg.
   Graag zie ik je reactie tegemoet.

   1. dag Mara, kunnen celzouten nr 7 ook iets betekenen om trigeminus neuralgie te verhelpen? dank je,

  2. Zouden celzouten ook iets kunnen betekenen in herstel na covid 19. Inmiddels ruim een jaar ziek..

   1. Jazeker! Er zijn celzouten die hierbij ondersteunen!

    1. Weet je welke zouten?

   2. Kijk op celzouten.nl en celzouttherapeuten.nl voor meer informatie. Ik heb de opleidingen allemaal gevolgd. En kan mensen na een consult een gepast advies geven. Ook de klachten na covid zijn goed te behandelen. Ik ben celzout therapeut.
    Timoletta Ruiter

  3. Ik wil ook graag meer info over celzout.

 6. Beste Geraldine,

  Ik gebruik nu bijna een week Nr. 7 op advies wat ik kreeg vorig jaar van een mevrouw die reikibehandelingen geeft. Ik heb het vorig jaar geprobeerd te gebruiken maar vergat het steeds of geen zin. Maar nu gebruik ik het bijna een week, 5 tabletten s ochtends opgelost in water en 5 tabletten s avonds opgelost in water. Ik heb een burnout en zit nu ook 3 maand al thuis helaas, heb hulp van een psycholoog. Wat mij het meeste tegenhoudt in het dagelijks leven is het lichte gevoel in het hoofd en de wankeligheid in de benen en het vergeetachtig zijn vindt ik heeeeeel erg.
  Graag zie ik je reactie tegemoet.

 7. M’n nu 90-jarige moeder heeft me altijd gezegd dat ik Magnesium moest nemen vanaf dat ik 50 werd. Braaf meisje zijnde, praatte ik erover met m’n osteopaat en zij gaf me de raad om nr.7 schussler zout te nemen. En daar ben ik heel tevreden van . Zo af en toe – als ik een paar dagjes weg ben van huis, zou ik het durven vergeten om ze te nemen. Na een dag of drie beginnen de pijntjes te komen: spierpijn hier, wat stroever daar … M’n frank valt heel snel dat ik m’n magnesium vergeten ben.

 8. Sensecity Breda 😉
  Graag geven we advies over magnesium!

 9. hey, kwam dit toevallig tegen. Ik behandel veel mensen met allerlei klachten, ook burn out met celzouten. Kijk eens op heeljijofheelik.nl. Groet, Janine Brouwer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.