Persoonlijk

Mijn ervaring met celzout nr. 7 van Dr. Schussler

Ik hoor je denken: Wat? Waar heb jij het nou weer over. Omdat ik overspannen ben neem ik nu dagelijks celzouten. Ik vertel je over mijn ervaring met celzout nr. 7 van Dr Schussler.

 

ervaring-schussler-celzout

 

Wat zijn celzouten?

Dr. Schüssler kwam tot de conclusie dat een verstoord evenwicht van de mineraalzouten tot klachten kan leiden. Schüssler mineraalzouten herstellen de celstofwisseling, waardoor mineralen weer door het lichaam opgenomen kunnen worden. Hierdoor kunnen de klachten verminderen of verdwijnen. (bron)

 

Celzouten zijn dus pure mineralen die je kunt slikken. Celzout nr. 7 is magnesium, die slik ik. Maar zo zijn er nog tientallen andere celzouten die je kunt slikken. Soms verbruikt je lichaam opeens heel veel van een bepaald mineraal. Als je bijvoorbeeld ziek bent of overspannen in mijn geval. Je kunt er dan voor kiezen om zo’n celzout te slikken om je voorraad weer aan te vullen.

 

Vanaf de geboorte hebben we al een voorraad celzouten in uw lichaam. Het lichaam verbruikt deze zouten. U krijgt nieuwe celzouten binnen via voedsel. Daarmee wordt uw voorraad weer aangevuld. Toch kan het zijn dat uw voorraad celzouten opraakt. Bijvoorbeeld door een eenzijdig dieet, of een bepaalde levensstijl. Dit kan leiden tot een tragere stofwisseling in de cellen, of zelfs het uitblijven van stofwisseling. (bron)

Hoe kom ik aan het idee om ze te gaan slikken?

Een volger las mijn gedoe met overspannen zijn –> klik. En ik vond het best interessant. Toch heb ik er eerst niks mee gedaan. Toen ik een tijdje later nog steeds klachten had die een tekort aan magnesium voorspelden (krampen, migraine en stress) trok het mijn aandacht toch weer. Ik besloot eerst om me er in te verdiepen. Toen ik heb via onlinedrogist.nl  celzout nr 7 besteld. En vertel je dus over mijn ervaring met celzout nr. 7.

 

Kan het geen kwaad?

Volgens meerdere bronnen kan het zo goed als geen kwaad (bron). Hooguit een beetje hoofdpijn. Ook al is dit een homeopatisch middel, toch ben ik hier toch wel een beetje voorzichtig mee hoor. Je weet het gewoon niet.

 

Mijn ervaring met celzout nr. 7

Ik moet zeggen dat ik de celzouten niet echt lekker vind. Een zoete smaak met een bijzondere nasmaak. Er wordt gezegd dat de zoete smaak een teken is van een tekort aan dit zout. Ik ga nu iets heel vaags zeggen: het voelde alsof mijn lichaam hier heel erg behoefte aan had. De neiging was er om meer te gaan slikken. Ik had constant heel erg hoofdpijn. Ook had ik constant last van krampen, ben er zelfs een keer mee naar de dokter geweest en toen kreeg ik zware pijnstilling mee. Ik denk echt dat deze celzouten mij heeft geholpen. Deze klachten zijn namelijk weg. Ik had het idee dat ik in 2 weken een stuk vooruit ben gegaan in mijn gevecht tegen de overspannenheid.

 

Ik mis goede kennis

Eigenlijk zou ik best meer willen weten over deze celzouten. Contact hebben met iemand die mij hier mee kan helpen. Dus als jij iemand kent, stuur me dan even een berichtje 😉

 

Disclaimer

Elkeblogt is op geen enkele manier aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van celzouten. Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaring. Ben je ziek, ga dan naar de dokter.

6 thoughts on “Mijn ervaring met celzout nr. 7 van Dr. Schussler

    1. Ik heb er niet persé meer kennis over gekregen. Wel heb ik er wat meer over uitgezocht. Maar het is een lastig onderwerp waar best weinig over bekend is. Ik slik het ook nog steeds. Niet dagelijks maar vooral als ik er behoefte aan heb.

  1. Mocht je nog behoefte hebben aan meer kennis over de celzouten en/of magnesium, dan zou je eens contact op kunnen nemen met een mesoloog.
    Via de mesoloog ben ik in contact gekomen met de celzouten en zij heeft me er meer over uitgelegd.

  2. Hallo, ook ik was zeer geintersseerd in celzouten van Schüsslerzouten en heb het boek van Margit Müller-Frahling gekocht bij Bol.com. een makkelijk leesbaar en zeer informatief boek van ca 15 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.