Werk en privé scheiden

Door een hele simpele tip van mijn bedrijfsarts lukt het mij beter om mijn werk en privé gescheiden te houden.

werk en privé scheiden

Elke 2.0

Sinds mijn burn-out kijk ik echt compleet anders tegen dingen aan. Zo vind ik dat we in Nederland een beetje door zijn geslagen in onze werkmentaliteit. Alles voor status, geld en aanzien. Iedereen moet een passie hebben voor het werk en altijd maar enthousiast zijn. Ik kan er wel een boek over schrijven, laat ik er maar over ophouden. Ik was ook wel een beetje zo. Toch heeft de burn-out mij laten inzien dat je niet de perfecte moeder kunt zijn als je ook nog de perfecte werknemer, poetsvrouw, buurvrouw, vriendin en dochter wilt zijn. Je moet kiezen. Ik heb veel nagedacht over mijn prioriteiten en kwam erachter dat ik vooral mijn rollen wat meer gescheiden wil houden. En dat betekent niet dat ik er met de pet naar ga gooien maar dat betekent wel dat als ik vrij ben ik even geen juf ben.

Persoonlijke tip: In mijn burn-out heb ik veel gehad aan de artikelen van So-chicken.

In het weekend aan het werk?

Wat ik zelf erg storend vond is dat ik op vrije dagen mail en berichten kreeg van mijn werk. Het zal wel aan mij liggen maar ik kan daar echt niet tegen. Zodra ik een mailtje zie over mijn werk, ook al gaat dat nergens over, dan ben ik gelijk weer in mijn werk gezogen. Dat duurt soms een uur voordat ik daar weer uit ben. Je begrijpt dat toen ik de burn-out kreeg ik op een gegeven moment de werkmail en groeps-apps van mijn telefoon heb gegooid. Op mijn werk bekeek ik mijn mail en dat beviel eigenlijk best goed. De berichten in de app-groep ontving ik niet. In mijn burn-out vond ik dat geen probleem. Het gaf mij vooral veel rust. Toen ik beter werd had ik toch het gevoel dat ik iets miste. Toch was ik vastbesloten om niet meer in de app-groep te gaan. Dat werkt gewoon niet voor mij. Ik heb daar gewoon te veel last van.

Zodra ik een mail lees van mijn werk word ik er gelijk ingezogen.

Tip van de Bedrijfsarts

Ik heb echt het geluk met mijn bedrijfsarts. Ik hoor soms zulke gekke verhalen van mensen. Mijn arts luisterde, pushte mijn niet maar remde mij soms af. Juist wat ik nodig had. Het stemmetje wat mij pusht zat al in mijn hoofd, een stemmetje wat mij afremt nog niet. Hij kwam met de tip om een prepaid telefoon aan te schaffen met een losse simkaart. Ik heb er thuis even over nagedacht en vond het eigenlijk een perfect plan.

Meer balans

an had nog een oude telefoon liggen en hoefde alleen maar te zorgen voor een simkaart. Ik haalde er 1 bij de plaatselijke telefoonwinkel maar je bestelt net zo snel een Prepaid van Simyo. De telefoon laat ik op mijn werk liggen zodat ik thuis niet in de verleiding kom om toch even te kijken. Ik vind het eigenlijk de perfecte oplossing. Niet omdat ik mijn werk niet meer leuk vind maar omdat ik op vrije dagen dan echt even los kan komen van mijn werk. Ik weet zeker dat door goed voor mijzelf te zorgen ik een betere juf kan zijn voor mijn kinderen. Op mijn werkdag draag ik de telefoon gewoon bij mij zodat ik bereikbaar ben en na het werk leg ik hem weg. Het nadeel is wel dat ik geen belminuten of MB’s heb. Ik kan hem dus niet ergens mee naar toe nemen. Wil je dat wel dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Sim only abonnement. Ik heb al een aantal collega’s gehoord die ook enthousiast zijn. Ik kan het in ieder geval iedereen aanraden.

*Betaalde links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.