Update: één jaar en 4 maanden een burn-out

Toen ik op Instagram vroeg wat mensen wilden weten over mij en mijn burn-out kwam massaal naar voren dat mensen gewoon wilden weten hoe het nu met mij was. Vandaar deze update van een jaar en 4 maanden een burn-out.

Hoe zat het ook alweer?

Ik ga echt niet alles herhalen maar in deze update van een jaar kun je alles lezen. Ik stel dan ook maar voor dat als je mijn verhaal niet kent dat je dat eerst maar eens doet 😉 Te lang om zomaar even te vertellen. In ieder geval een lange weg met heel veel hobbels. Veel donkere dagen, die heel, heel, maar dan ook heel erg langzaam beter werden.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels ben ik al weer mijn volledige uren als juf (lerarenondersteuner) aan het werk. Dit zijn ‘maar’ iets van 24 uren maar toch. En heb ik op het moment dat ik typ vakantie. 2 weken voor de vakantie mocht ik mij van mijn bedrijfsarts weer 100% beter melden. Dat waren nog best pittige weken maar met de vakantie in het vooruitzicht was het te doen. De vakantie doet mij vooral heel erg veel goed. Nu ik zelf mijn ritme kan bepalen en veel kan rusten merk ik dat ik mij bijna niet meer ziek voel. Mijn man zei laatst dat ik mij niet meer ‘herstellende’ moest noemen maar ‘hersteld’. Dat vind ik nog wel een flinke stap. Ik heb namelijk het idee dat de man met de hamer nog steeds om het hoekje staat te gluren.

Spannend

Ik merk dat ik aan het werk gaan dan ook wel weer spannend vind. Het onderwijs is naast een prachtig beroep ook een beroep waarbij je veel moet schakelen, snel moet beslissen en waarbij toch veel van je wordt gevraagd. Naast dat veranderen er voor mij wat dingetjes op mijn werk. Mijn taken worden wat anders en we krijgen wat nieuwe collega’s. Leuk, maar ook spannend. Lukt het me om hier een goede balans in te vinden? De tijd zal het leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.