Burn-out en hartkloppingen – dit was er aan de hand

Ik heb mijn hele burn-out last gehad van hartkloppingen. Ik kwam erachter dat die hartkloppingen een iets andere oorzaak hadden.

burn-out-hartkloppingen (1)

Daar zat ik weer..

Voor mijn gevoel zat ik al voor de honderdste keer dat jaar bij de dokter. Mijn hele burn-out lang had ik al rare dingen en gekke klachten. Mijn lichaam was gewoon compleet op de hobbel. Na een jaar een burn-out te hebben merkte ik dat ik beter werd. Er was 1 ding wat alleen maar niet overging. Ik had nog heel veel last van hartkloppingen. Vanaf het begin had ik hier al last van hoor. Maar toch vreemd dat die hartkloppingen maar niet over gingen. Ik zou mij een paar weken later moeten melden bij de assistent voor een soort kastje die op mijn borst geplakt zou worden. Dat ding zou mijn hartkloppingen dan registreren. We zouden het gaan zien.

Ga weg met je hartkloppingen!

Dat was wel raar trouwens van die hartkloppingen. Ik kreeg ze op hele onverwachte momenten. Ook als ik helemaal niet gestrest was of het druk had gehad. Vaak zat ik gewoon op de bank te netflixen en ging mijn hart uit het niets te keer. Superirritant! En om eerlijk te zijn maakte het mij ook een beetje onzeker. Ik bedoel, waarom gaat het niet over?

Experimenteren

Je moet nog iets van mij weten. Ik ben soms echt úren aan het zoeken op internet naar een oplossing voor mijn problemen. Zo heb ik allerlei vitamines in huis liggen en probeerde ik celzouten (waar ik trouwens nog steeds positief over ben). Ik weet niet meer precies hoe en wanneer maar op een gegeven moment kwam ik op een site dat aangaf dat je misschien wel ijzertekort kan hebben als je last hebt van hartkloppingen. Zo had ik het nog niet bekeken. Ik zag de hartkloppingen als gevolg van mijn burn-out, niet als een los staand iets. Ik heb wel vaker in mijn leven ijzertekort gehad, het zou natuurlijk best kunnen.

Aan de ijzer dus

Ik ben geen dokter, en ik ben de laatste die je aan zal raden allerlei vitamines te nemen maar ik deed het wel. Ik nam elke dag ijzer (Floradix) en zo leefde ik een tijdje door tot het mij op viel dat mijn hartkloppingen voor een deel weg waren. Ik was ook veel minder moe maar had het nog niet gelijk gelinkt aan dat ijzer. Opeens realiseerde ik mij me dat ik die ijzertabletten aan het slikken was. Dat moet het zijn!

Blij!

Ik voelde me opeens zo goed, ik was zo blij er mee dat ik uit enthousiasme alweer veel te veel ging doen. Ook niet zo handig natuurlijk, ik heb nog steeds een burn-out. De hartkloppingen heb ik nog steeds wel maar dan als ik te veel heb gedaan, niet meer zonder reden. Die dag heb ik ook maar de afspraak afgebeld bij de assistent.

Hé! Niet zomaar van alles lopen slikken hè! Doe je dat wel, don’t blame me!

5 Comments

 1. Beste, ik ik heb al 4 tot 6jaar een burn out.,en ik krijg het maar niet weg. Als ik overdag veel werk, kan ik ‘s. avonds niet goed slapen en eigenlijk is het probleem dat je jezelf inwendig opjaagt. Soms zeg ik dan tegen mezelf, *take it easy girl,. Vriendelij’e groeten Dan gaat het weer een eindje beter. Een burn-out is een echte hel, maar weinig mensen begrijpen het fenomeen.. De
  eerste keer dat mijn burnout zich tenvolle manifesteerde, maar had ik er last van alles wat ik deed het was alsof mijn spieren overal pijn deden en ik tot niets meer in staat was het te doen. Een paar dagen later konden mijn hersenen mijn stappen niet meer volgen. Als ik het durfde te wagen om maar een klein beetje door te wandelen. draaide alles in mijn hoofd frond en moest ik weer vooruit gaan. stapje per stapje.. Ik Later voelde ik een sombere stemming over me geen komen. Ik Ik werdt depressief, kon mij niet meer concentreren en was mijn geheugen een zeef geworden. Tot op heden heb ik nog altijd last van mijn burn-out Op tijd gaan slapen en veel, veel rusten zeggen de dokters.!!

  1. O wauw wat lastig zeg! Heel veel succes met alles

 2. Ik wilde even reageren op de reactie hierboven. Ik zit ook al bijna anderhalf jaar in een burnout. Het beste advies wat ik heb gekregen is: hoe je je ook voelt altijd in beweging blijven. Met alleen rusten kom je er helaas niet. Sterkte. Ik ga eens meer lezen over celzouten. Bedankt voor het artikel. Mijn hartkloppingen hebben ook een andere oorzaak.

 3. Superfijn dat je die oplossing hebt gevonden. Ik heb jaren in gezondheidwinkels gewerkt, en iedereen was altijd super positief of floradix. Zelf dus ook mee begonnen en voel gelijk verschil, hopelijk dat de hartkloppingen ook af gaan nemen.

 4. Ik wist niet dat hartkloppingen bij een burn out hoorde. Dat hartkloppingen bij een schildklier probleem voorkomen en een ijzertekort wist ik wel. Dat een ijzertekort tekort een schildklier probleem instant houd weet ik ook. En een schildklier probleem houd ook de burn out in stand.

  Snap jij het nog?
  Ik niet. Gewoon door hobbelen, met de ijzercapsules gaat het stukje bij beetje beter!
  Goed dat je je eigen pad volgt! Ik heb tot op heden nog geen arts gevonden die deze dingen erkent.
  Bedankt voor het delen van je verhaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.