16 x een beetje beter voor de wereld

Ik wil graag ietsje beter voor de wereld zijn. Om nou gelijk in een hutje op de hei te wonen is ook al wat. Maar met deze tips lukt het vast om kleine stapjes in de goede richting te maken.

Goed doen is lastig

Beter voor de wereld zijn is soms best een beetje lastig vind ik. Voor mijn gevoel is er zoveel wat ik verkeerd doe dat ik het bijna nooit goed kan doen. Toch wil ik niet zo denken en wil ik af en toe kleine dingetjes doen die onze wereld ietsje beter maken. En misschien als we allemaal een klein beetje doen, misschien helpt dat dan.

16 simpele manieren om beter voor de wereld te zijn

1 keer per week vega eten

Ik vind het best lastig om iets vegetarisch te bedenken wat ook echt lekker is. 2 keer in de week eet ik een vleesvervanger en ik probeer iets minder vleeswaren te kopen.

Tas mee naar winkel

Ik heb standaard een boodschappentas in mijn auto liggen. Stel dat ik uit mijn werk toch even een boodschapje ga doen dan hoef ik nooit een tasje te kopen.

Too good too go

Deze app kreeg ik heel veel als tip en heb ik laatst gedownload. Met de app too good to go kun je goed overgebleven eten van restaurants en winkels ophalen voor een klein prijsje. Super goed initiatief toch! Helaas zag ik dat er bij ons in de buurt nog niet echt bedrijven aan mee doen. Hopelijk komt dit nog.

menstruatiecup

Ik gebruik hem zelf ook! Bespaart een hoop afval en ik beloof dat het minder goor is dan je denkt. Als je meer wil weten hierover mag je altijd een berichtje sturen. Of zal ik er een keertje een blog over schrijven?

De was laten drogen

Beter laten drogen aan de lucht dan in de droger stoppen. Beetje jammer dat die handdoeken dan altijd zo stijf worden 😉 Bespaart wel energie en is beter voor het milieu.

Wasbare wattenschijfjes

Zelf geen ervaring mee, maar alle beetjes helpen natuurlijk.

zeep en shampoo zonder plastic

Deze tip die ik kreeg ken ik zelf ook nog niet. Maar er blijken shampoos te zijn zonder plastic. Klinkt prima allemaal!

Regenton in de tuin

Als het regent wordt het water opgevangen en bij droog weer kun je het dan weer gebruiken.

lunchen met leftovers

Werk je thuis? Dan kun je makkelijk lunchen met leftovers van de vorige dag 🙂 Scheelt weer afval.

Minder tegels, meer planten

Hup tegels er uit en plantjes er in. Zo kan het water veel beter weglopen.

Wasnoten

Ik heb hier al eens eerder over gelezen. De wasnoten zijn een milieu- en huidvriendelijke alternatief voor synthetisch, chemisch wasmiddel.  Met deze manier van wassen heb ik geen ervaring maar dat lijkt me wel heel erg interessant om een keer te proberen. Zouden jullie daar een review over willen lezen?

kopen bij de kleine ondernemer

Hier ben ik niet zo goed in zal ik eerlijk zeggen. Maar bij de kleine bakker je brood kopen is natuurlijk veel beter dan naar de grote supermarkten. Zo help je de kleine ondernemer ook.

Plastic scheiden

Doe je het nog niet? Dan is dit iets waar je het verschil mee kunt maken.

De bijen helpen

Het zijn eigenlijk rotbeestjes maar ze zijn goed voor de natuur. Ik kwam een artikel tegen waaruit blijkt hoe belangrijk ze zijn en dat er steeds meer bijtjes sterven. Daar kunnen wij ook een beetje bij helpen. Bijvoorbeeld door een bijenhotel te kopen en op te hangen en door wat bloemetjes neer te zetten die goed zijn voor de beestjes.

lokaal shoppen

Hier gaat het bij mij echt mis hoor jongens. Ik bestel alles online maar als je de lokale ondernemer wilt helpen dan is lokaal kopen toch echt een stuk beter.

Ruim elke dag 1 rommeltje van de straat

Gewoon elke dag 1. Stel nou dat iedereen dat zou dan, hoeveel mooier zou onze wereld dan worden?

Ik weet wel dat het best een lijst is. Maar stel nou dat iedereen 1 dingetje gaat doen. Dat zou al heel mooi zijn toch? Heb jij nog een aanvulling? Geef het dan vooral door 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.