Mijn ervaring met zindelijkheidstraining + do’s & dont’s

zindelijkheidstraining

Beginnen met zindelijkheidstraining kan soms wel een dingetje zijn. Ik vertel je hoe ik het deed, het met mijn tweede kindje anders ga doen en geef je do’s en dont’s.

Pin mij!

Mijn ervaring met zindelijkheidstraining

Bij mijn oudste had ik het bij zijn derde verjaardag wel gehad met die luiers. Ik besloot dus dat het tijd werd om zindelijk te worden. Jaja, fout nummer 1 is al gemaakt. Want terwijl ik het allemaal leuk had bedacht was de peuter er nog helemaal niet aan toe. Ik zal je alles besparen maar een week voordat hij 4 jaar werd was hij zindelijk. Daar heb ik van geleerd. Bij mijn tweede ga ik het anders doen!

Stickers zijn magisch

Een stickerkaart is vaak een hulpje om je kind extra te motiveren. Koop leuke stickers met glitters of met leuke plaatjes en je kindje wil daar echt wel voor werken!

Deze beloningskaart kun je hier gratis downloaden

Do’s

  1. Begin pas als je kindje signalen geeft dat hij er aan toe is. Je kindje gaat zich verstoppen als hij moet poepen of plassen of hij vindt een vieze broek erg vervelend.
  2. Aapje ziet, aapje doet. Neem je kind je eens mee naar de wc. Klinkt een beetje gek maar uiteindelijk moet hij toch weten wat de bedoeling is.
  3. Het potje mag best een tijdelijke eye-catcher zijn in de woonkamer 😉 Misschien vindt hij het opeens wel heel interessant.
  4. Begin als je tijd hebt. In de vakantie bijvoorbeeld.
  5. Wees positief! Een stickerkaart kan soms goed werken.

Dont’s

  • Pushen is een no-go! Zo wordt het alleen maar een ding en duurt het nog veel langer.
  • Boos worden bij een ongelukje is ook iets wat je beter niet kunt doen. Je kindje moet oefenen en mag foutjes maken. Daar leert hij van.
  • Begin niet rond de verjaardag of feestdagen. Die periode is vaak al spannend genoeg!
  • Heb niet te hoge verwachtingen. Het is heel normaal dat het even duurt en dat je kindje af en toe nog een ongelukje heeft.

Leestips:

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘mijn goede start ‘. Lees meer hierover in het artikel die ik eerder hierover heb geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.