Lange menstruatie + doorbraakbloedingen

Sinds de geboorte van mijn jongste, zo’n anderhalf jaar geleden loop ik al te klungelen met mijn menstruatie. Ik heb een ontzettend lange menstruatie en heb ook nog eens last van doorbraakbloedingen. tijd voor een bezoek aan de huisarts.

lange-menstruatie-doorbraakbloedingen
Om te pinnen

Last van een lange menstruatie

Mijn menstruatie is altijd al gedoe geweest. Voor sommige mensen is het een wonder der natuur, het teken des vrouwelijkheid voor mij is het gewoon 1 groot bloederige ellende. Ik heb er een hekel aan! Ik ben chagrijnig, heb een tekort aan ijzer, en alles doet zeer. Naast dat het soms wel een dag of 12(!) duurt heb ik ook standaard elke maand last van doorbraakbloedingen. Dat is toch niet normaal?

Na de bevalling van Luuk had ik eerst de hoop dat het wel af zou nemen. Ik bedoel, 9 maanden ontzwangeren toch? Maar dat deed het niet. En soms was het bloeden wel wat minder maar altijd weer die gigantische ijzertekort. Tijd om maar eens contact op te nemen met de dokter.

No hormomonster

Na wat onderzoeken kon de arts eigenlijk concluderen dat de lange menstruatie en doorbraakbloedingen geen gekke oorzaak hadden. De arts begon over de pil of over een spiraaltje. Maar als ik ergens toch geen zin in had dan was het wel om allerlei hormonen in mijn lichaam te proppen. Ik ga al zo lekker op hormonen, not! Nadat ik gestopt was met de pil voelde ik mij zoveel beter dat ik dat gewoon niet meer wilde.

Novasure am i sure?

Gelukkig had ik al wat vooronderzoek gedaan 😉 Ik had gelezen over een ‘Novasure‘ behandeling. Met een kleine behandeling wordt het baarmoederslijmvlies verwijderd. Je moet er wel voor na het ziekenhuis en onder een plaatselijke verdoving maar de behandeling zelf duurt maar 2 minuten. Na en dag zou je weer op de been zijn en is bij veel vrouwen de menstruatie sterk verminderd of zelfs helemaal weg. Dat wil ik! En eigenlijk vond de arts dat dikke prima!

Dus voor nu ben ik me vooral aan het inlezen en zoek ik mensen die de Novasure behandeling ook hebben gehad. Over een tijdje hoop ik meer te kunnen vertellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.