Budgetproof je tuin inrichten

Je tuin komt pas echt tot leven met een leuke inrichting. Dat hoeft zeker niet duur of ingewikkeld te zijn. Met een aantal tips kom je een eind om je budgetproof je tuin in te richten.

budgetproof-je-tuin-inrichten
Pin mij

De stabiele basis

Ook een budgetproof tuin kun je voorzien van een mooie basis. Voor een mooie grasmat hoef je niet te kiezen voor graszoden maar kies voor het inzaaien van gras. Het duurt iets langer voordat je een volle grasmat hebt maar aan kwaliteit is het niet minder. Ook kun je makkelijk budgetproof een pad aanleggen met bijvoorbeeld grind of kiezels. Dit is goedkoper dan je tuin laten betegelen in combinatie met een stratenmaker.

Accessoires zijn the key

Met een aantal accessoires kun je de loungehoek of eethoek opfleuren. Leg vrolijke sierkussens neer op de tuinbank en de tuin krijgt meteen een ander gezicht. Zoek tuinkussens die mooi matchen bij je tuin en inrichting. Ook een vrolijk tafelkleed voor over de tuintafel zal je hele zithoek een andere ‘look’ geven. Zet mooie planten in de zithoek, hang lichtjes op en scoor een tweedehands vloerkleed voor de finishing touch.

budgetproof-je-tuin-inrichten

Beplanting voor bijna niks

Wat is een tuin zonder planten? Grote bomen en volgroeide planten zijn niet goedkoop. Met groene vingers kom je met een klein budget erg ver. Kweek zonnebloemen, lavendel en stokrozen uit zaad. Laat het zaad na de bloei drogen en je hoeft nooit meer nieuw zaad te kopen. Van een flink aantal tuinplanten kun je ook een stuk afsnijden en poten op een nieuw plek. Zo kun je samen met de buurt goedkoop plantjes uitwisselen en vermeerderen. Een regenton is een investering maar zal zichzelf terug verdienen bij het bewateren van de planten.

Tweedehandse pareltjes

Houd actief Facebookgroepen en marktplaats in de gaten. Binnen de kortste keren ben je voorzien van een nieuwe tuintafel die na een likje verf als nieuw lijkt. Je kunt pushmeldingen inschakelen als er nieuwe items beschikbaar zijn. Wees er snel bij want voordat je het weet is het weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.