10 x avondeten met een dreumes

Wat eten we vanavond? Het blijft de vraag van de dag. Ik laat je 10 x het avondeten met een dreumes zien.

Om te pinnen

Mijn dreumes met zijn eten

Mijn dreumes van inmiddels 20 maanden is gek op eten. Maar ècht gek op eten. Onder het eten koken komt meneer lekker meehelpen en staat hij op zijn learning tower de heuse chef-kok uit te hangen. Aardappels in de pan doen, afwassen en natuurlijk even proeven of het al op smaak is. Het duurt allemaal 3 keer zo lang maar gezellig is het wel.

Wat staat er op het menu?

In het menu probeer ik zoveel mogelijk te variëren. Toch vind ik het een flinke puzzel. Naast dat ik een gevarieerd aanbod wil geven heb ik zelf allerlei intoleranties waardoor sommige dingen gewoon niet mogelijk zijn. Ook heb ik nog een kleuter die wat eten betreft ook niet de makkelijkste is. Toch houd ik van koken en probeer ik altijd voor iedereen iets lekkers en voedzaams te maken.

Leestip: 10 kindvriendelijke zomerse recepten

Geen vlees

Net als mijn oudste eet mijn dreumes ook amper vlees. Door een pasta of kip kerrie lukt het wel maar gewoon een stukje vlees, ei of kaas gaat er gewoon niet in. Nu maakt mij dat niet zoveel uit maar ben wel bang dat hij niet genoeg bouwstoffen binnenkrijgt die je krijgt van het eten van vlees. Dus ben ook wel een beetje aan het zoeken naar manieren om hem van alles van de schijf van 5 te laten eten.

10 x avondeten met een dreumes


Foto 1: Tomatensoep van verse tomaten: Tomaten, bouillon, room en verse kruiden. Een lekker broodje met kruidenboter erbij en klaar!
Foto 2: Pasta met gehakt, gepureerde groenten en geraspte kaas.
Foto 3: Wrap, tomaatjes, maiskolf, kaas en rijst. Dit was vooral een beetje leftovers met van alles wat ik nog had.

Foto 4: Mais (hij houdt vreselijk veel van mais haha), erwtjes, wraps en maispuffs met pindakaas.
Foto 5: Kipnuggets met patatjes uit de airfryer, tomaatjes en een pita-broodje.
Foto 6: Gebakken aardappeltjes, boontjes en een kaasschnitzel.

Foto 7: Eitje, ham, kaas, aardappelen en erwtjes.
Foto 8: Pasta met paprika en Pesto Peperoni en kaas.
Foto 9: Boontjes, Linzencracker van de Kleine Keuken, rijst, ananas en een beetje rijst met kip kerriesaus. Uiteindelijk heb ik gewoon maar een bakje kip kerrie gepakt want hij vond het heerlijk.
Foto 10: Aardappeltjes, boontjes, maispuffs met pindakaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.