Je badkamer als nieuw doen voelen, doe je zo!

De badkamer is hier de ruimte die het meest afziet, denk ik. Ok, naast de keuken dan. Die heeft het ook wel hard te verduren. Maar dus… de badkamer. Het hele gezin gebruikt die redelijk intensief, dus na afzienbare tijd zijn een aantal zaken wel aan vervanging toe. Een hele verbouwing doen en de boel opnieuw aanpakken is echt een grote investering. Maar ik leerde dat deze drie dingen heel betaalbaar zijn en het grootste verschil maken! 

Terug pret op het toilet

Ja, het toilet. Dat ziet er na een paar jaar toch echt niet meer als nieuw uit, hoe goed je het ook schoonmaakt en onderhoudt. Daarom is het een erg goed idee om na enkele jaren gewoon je wc te vervangen door een splinternieuw exemplaar. Dat geeft meteen het idee dat je de hele badkamer hebt aangepakt! 

Probeer je nieuwe versie ook nét iets meer luxe te geven dan de vorige. Dat kan bijvoorbeeld door te gaan voor een deksel dat zachtjes sluit, of voor eentje dat stiller spoelt. Je zal versteld staan wat voor een luxegevoel zulke kleine aanpassingen kunnen geven.

Houd je douchekop erbij

Oh, heerlijk toch, die douche. Zeker als er even geen kinderen in de buurt zijn, kunnen die paar minuutjes onder stromend water me echt tot rust brengen. Alleen: de laatste tijd merk ik dat onze douchekop niet meer zijn spetterende zelve is. Of ja, hij spettert net wat te veel. Alle antikalkmiddeltjes ten spijt – doordat we voor een budgetversie gingen, hebben we nu toch heel wat kalkaanslag en tja… ik wil het ook gewoon wel net iets luxueuzer. 

Door je douchekop te vervangen (echt een klusje van niets) heb je telkens je doucht het gevoel dat je in een splinternieuwe badkamer bent. Het voelt net als de douches in een hotel! Zeker als je ook hier voor een lichte upgrade kiest: wat meer standen, een hardere straal, en zeker een waterbesparende functie maken écht het verschil! 

Weg vies laagje in de wasbak

Nee, die wasbak krijg ik niet meer proper. Jaren van tandenpoetsen, scheren en wassen hebben echt hun tol geëist. Er ligt een fijn laagje in de wasbak dat je niet ziet, maar wel voelt. Genoeg reden voor mij om toch uit te kijken naar een nieuwe, gladde optie! 

Vervang je je badkamerwastafel, ga dan voor een moderne look. Zelf ben ik helemaal gek van een wastafelmeubel met de wasbak erop in plaats van er ‘in’. Dat geeft zo’n hotelvibe. Bedenk ook of je een dubbele of een enkele wasbak wil. Nu is het moment om die knoop door te hakken. Wie vaak met twee in de badkamer staat, wil waarschijnlijk een dubbele. Maar een enkele laat wel meer ruimte vrij op het werkblad om mooie flacons en spulletjes neer te zetten. Moeilijke keuze! 

Wat je ook kiest, een paar kleine en niet zo dure ingrepen maken je badkamerervaring meteen een stuk aangenamer. Nu nog hetzelfde doen voor de keuken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.