Review: Dierentuin in Nordhorn

De dierentuin in Nordhorn, zo’n half uurtje vanaf de grens bij Drenthe is een ontzettend leuk uitje. . Ik geef je een uitgebreid review.

review-tierpark-dierentuin-in-nordhorn

Dierentuin in Nordhorn

Normaal is Nordhorn maar een half uurtje rijden vanaf Klazienaveen maar deze verwende bloggert was op vakantie in Nordhorn. Daarom was het maar 2 minuten rijden naar de dierentuin in Nordhorn. De laatste keer dat ik er was is minstens 6 jaar geleden. Daarom was ik blij dat ik namens het park opnieuw een bezoek mocht brengen. Na de auto gratis te hebben geparkeerd was het tijd om naar binnen te gaan.

review-tierpark-dierentuin-in-nordhorn

Het park

Het park deed me denken aan de oude dierentuin van Emmen. Met veel groen, alles heel natuurlijk ingericht, hier en daar een speeltuin en veel dieren. Het park is vrij groot. Laat ik het zo zeggen, groter dan het in mijn hoofd was. We hebben zeker een uur of 4 rondgelopen met hier en daar een pauze. De meeste paden zijn goed begaanbaar met buggy of rolstoel. Al heb je op een gegeven moment wel een houten pad dat wat hobbelig is. Qua groen is het park ook ontzettend mooi. Met fruitbomen, veel beplanting en perkjes.

De dieren

In hoeverre je het aan mij kunt vragen als persoon zonder ook maar één enkel huisdier, de dieren hadden het goed voor elkaar. De hokken leken ruim, goed onderhouden en de dieren leken het goed te hebben. Eigenlijk kun je er dieren vinden van allerlei groottes en afkomst. Van konijntjes tot schildpadden en van wolven tot bizons. Wat ik zelf ontzettend leuk vind is dat de kinderen sommige dieren mogen aaien en voeren. Vooral van die van 1 jaar is dat een hele eerste aanraking met sommige dieren. Niet alleen kijken voor ook echt beleven.

Leren en ontdekken

Misschien wel de reden waarom ik deze dierentuin ontzettend leuk vindt. Bij alle dieren staat een informatiebordje (die deze mama zo ongeveer bij alle dieren helemaal op moest lezen), maar ook zijn er allerlei spelletjes, voelbordjes, raadsels en meer over de dieren. Mijn oudste van 7 vond dit ontzettend leuk!

Spelen in het park

In de dierentuin in Nordhorn is ook genoeg te spelen. Je hebt er een grote buitenspeeltuin (foto 1) met terras. Deze buitenspeeltuin is heeft toestellen voor alle leeftijden. In het bijbehorende restaurantje zit een binnenspeeltuin ‘Max Abenteuerland’. Het is niet heel groot maar zeker leuk voor als het weer een beetje minder is. Deze binnenspeeltuin is leuk vanaf een jaar of 4. De speeltuin op de tweede foto is de nieuwste van het stel en daar kunnen kinderen helemaal hun fantasie kwijt met een soort winkeltje als speelplek.

Eten in het park

Genoeg plekjes om te eten in de dierentuin. Je hebt in elk gebied wel een kraampje waar je ijsjes of snacks kunt kopen. Wil je lekker zitten voor lunch of diner dan kun je terecht bij de plekken met grotere speeltuinen en ‘Gasthaus De MalleJan’. We vonden het eten niet goedkoop maar goed.

Leestip: Bij Drenthe de grens over naar Duitsland

Conclusie

Ik heb toch de neiging om constant alles te vergelijken met Wildlands, daar ga ik snel mee stoppen want deze dierentuin is niet te vergelijken. De entreeprijs is laag. Wat een ontzettend groot pluspunt is wat mij betreft. Voor kinderen vanaf 4 jaar ben je momenteel €7,- kwijt, voor volwassenen €11,50. Dat betekent dat we in ons geval voor €30,- als gezin binnen zijn.

Het park zelf is netjes, schoon en goed onderhouden. Er is genoeg te leren, spelen en ontdekken. Vooral voor iets jongere kinderen is dit een leuk park omdat ze veel dieren mogen aaien en voeren. Oftewel, een ontzettend leuk uitje!

review-tierpark-dierentuin-in-nordhorn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.