Pannenkoek- en speelboerderij de Deugniet in Borger

Toen we lekker een weekje in eigen provincie op vakantie waren besloten we om te gaan lunchen bij Pannenkoek- en speelboerderij de Deugniet in Borger. Benieuwd hoe we het vonden? Ik geef je een uitgebreid review ­čśë

Pannenkoek-en-speelboerderij-de-Deugniet-Borger

Pannenkoek- en speelboerderij de Deugniet in Borger

Op vakantie was het wel een beetje zoeken voor ons wat leuk was om te doen. Vooral omdat het weer niet altijd meewerkte. En aangezien ik 26 weken zwanger was waren hele actieve uitjes ook niet echt een optie. Samen lunchen was iets wat wel goed zou kunnen. In mijn 10 kindvriendelijke restaurants van Drenthe stond al Pannenkoek- en speelboerderij de Deugniet in Borger. Ik had er goede verhalen over gehoord. Tijd dus om het eens met mijn eigen ogen te bekijken.

Restaurant met indoor speeltuin

Pannenkoeken zijn niet echt mijn ding, ik zeg het erg gelijk maar even bij. Maar het is wel Gijs zijn ding. En het feit dat ze een speelgelegenheid hadden maakte de keuze een stuk makkelijker. Dus wij die middag naar het centrum van Borger. Ik vind het een mooi centrum en begrijp wel dat hier veel toeristen komen.

Spelen maar..

Het restaurant was zo goed als leeg. Wat wil je ook op een doordeweekse regenachtige dag. Het restaurant is opgedeeld in een achterzaal waar ook de speelgelegenheid is en een voorzaal. De voorzaal is iets meer ingericht op mensen zonder kinderen. Wij kozen voor de achterzaal. Het had wel een iets oubollige uitstraling, en het kan echt wel een likje verf gebruiken hoor. Maar het feit dat Gijs meteen 100 keer van de glijbaan ging maakte veel goed. En weet je? Het was eigenlijk best heel gezellig. We bestelden wat drinken, Gijs had de tijd van zijn leven op de glijbaan en het springkussen, wat wil je nou eigenlijk nog meer?

Pannenkoek-en-speelboerderij-de-Deugniet-Borger

Het speelgedeelte

Het speelgedeelte zelf was ingericht op piraten ken was eigenlijk net zoals de rest van het restaurant wat oubollig. Er was een glijbaan, een springkussen, een paar speeltenten en dat was het. In de kelder hoort denk ik normaal gesproken een ballenbak te zijn. Die was op dit moment niet aanwezig. Het was er erg donker en als ouder was het best lastig om een oogje in het zeil te houden omdat het speelgedeelte redelijk afgesloten was. Maar Gijs? Die vond het helemaal te gek Hij speelde ondertussen met andere kindjes en had de tijd van zijn leven. Wat wil je nog meer.

Pannenkoek-en-speelboerderij-de-Deugniet-Borger
Pannenkoek ham/kaas

The food

Het eten zelf was dikke prima. Gijs voor een kinderpannenkoek naturel, ik ging voor een kinderpannenkoek ham/kaas (ik eet gewoon niet zoveel) en Jan ging voor een pannenkoek .. ik weet het niet eens meer. Met van alles en nog wat. Het was goed en lekker. Niks mis mee. Ze hebben een heel ruim assortiment met pannenkoeken. Zowel zoet als hartig en voor iedereen wel iets lekkers.

Conclusie

Voor de kinderen is De Deugniet ontzettend leuk. We kregen Gijs na 2 uur spelen niet eens meer mee naar huis. Het eten was goed en lekker en de bediening was vriendelijk. Ja, misschien iets oubollig maar dat mag de pret niet drukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.