Mijn eetpatroon in de zwangerschap

Eten voor 2? Of juist heel erg letten op mijn gewicht. Ik vertel je over mijn eetpatroon in deze zwangerschap.

Rond en gezond

Ik heb wel eens verteld dat ik in de zwangerschap van Gijs me best wel een beetje liet gaat. Niet dat ik heel ongezond at. Ik at mijn groente en fruit wel maar snoepte heel erg veel. Het resultaat was ook +18 kilo ongeveer. Ik heb echt mijn best moeten doen om dat er weer af te krijgen. Wist je dat het ook ongezond is voor je ongeboren baby? Eet jij ongezond in de zwangerschap dan heeft je kindje in de toekomst ook meer kans op overgewicht. Niet iets waar ik voor kies. Voordat ik zwanger werd van dit kindje had ik eigenlijk al een beetje besloten dat ik deze zwangerschap gezonder wilde eten. Ik wilde mijn gewicht niet laten leiden maar wilde zeker letten op een gezond voedingspatroon.

Lekkers mag best

Ik ga niet liegen hoor. Als zwangere vrouw heb je nu eenmaal cravings. Bij Gijs had ik veel zin in vet en zout eten terwijl ik bij deze baby vooral zin heb ik zoet. En dan vooral taart. Ik snap het ook niet. Ik ben normaal gesproken helemaal niet zo’n taarteter. Maar af en toe neem ik het er eens lekker van. Ik vind dat dat er ook wel een beetje bij hoort.

Wat eet ik gemiddeld op een dag?

  • Ontbijt: Boterham met smeerkaas of jam + een volkorencracker met smeerkaas of jam (soms 2)
  • Tussendoor: Dubbele portie fruit. Ik heb zo’n honger tegen deze tijd dat ik echt veel eet. Soms heb ik nog niet genoeg en eet ik er ook nog een koekje bij.
  • Middageten: 2 boterhammen met hartig beleg of jam. En zo ongeveer 100 gram komkommer of tomaat. Soms nog een cracker of zoiets.
  • Tussendoor: Iets lekkers. Verschilt. Soms een koekje, soms chocola, soms iets anders.
  • Avondeten: Ik ben gek op pasta, wraps of iets van rijst. Maar eet ook regelmatig gewoon aardappelen, groente en vlees. Ik probeer zo’n 2 keer in de week vegetarisch te eten. Ik heb een eigen moestuin en het lukt me in deze periode vaak om de aardappelen en het groente uit eigen tuin te eten. Vind ik zo lekker.
  • Avondsnack: Meestal eet ik een bakje chips.

Als ik dit zo zie denk ik dat het voor een zwangere vrouw wel ok├ę is. Wel merk ik dat door mijn lactose intolerantie ik misschien te weinig zuivel binnen krijg. Misschien toch eens weer van die lactose vrije toetjes kopen.

Mijn tuintje

Als iets een beetje een stimulans is om gezond te eten dan is het wel dat ik een moestuin vol met groenten en fruit heb. Helemaal in deze periode kan ik er bijna niet tegen eten. Ik heb de wereld aan courgettes, zoveel dat ik zelfs flink aan het uitdelen ben. Maar heb ook veel komkommers, tomaatjes, sla, wortels en radijsjes. Qua fruit heb ik net heel veel aardbeien geoogst, daar viel ook niet tegen te eten. De struiken zitten vol met aalbessen, bramen en frambozen. Die zijn binnenkort rijp. Ik vind het zo leuk om een moestuintje te hebben en er uit te eten. Ik ben constant op zoek naar lekkere receptjes. Ik denk dat ik binnenkort er wel iets meer over ga vertellen ­čÖé

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘mijn goede start ‘. Lees meer hierover in het artikel die ik eerder hierover heb geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.