7 x Pluktuinen in Drenthe met bloemen en fruit

Pluktuinen in Drenthe zijn er genoeg! Vanaf het voorjaar tot in de zomer kun je wel ergens terecht voor het mooiste fruit en prachtige bloemen. Ik zette 7 pluktuinen op een rij.

pluktuinen-in-drenthe-bloemen-fruit
Pin mij!

Pluktuinen in Drenthe met bloemen

Tulpenpluktuin Beilen

Vanaf ongeveer half april tot begin mei kun je de mooiste tulpen plukken in de Tulpenpluktuin in Beilen. De entree is gratis en je betaalt er per geplukte tulp bij de tulpenkraam. Neem contant geld mee want pinnen of wisselen kan niet. Wandel lekker tussen de bloemen en vergeet niet de mooiste foto’s te maken. Houd je zelf in de gaten vanaf wanneer de tulpenpluktuin geopend is? Dit is afhankelijk vanaf het weer.

Tulpenpluktuin Drenthe
Brunstingerveld 16
9411 VJ Beilen

Calendula Pluktuin

Vanaf juni is de Calendula pluktuin in Assen geopend. . U kunt in de pluktuin zelf je boeket samenstellen. Het is een heerlijke, rustige en sfeervolle plek om volop te genieten van de geuren een kleuren van de bloemen. De pluktuin is een onderdeel van de kringloopwinkel Calendula.

Tuin- & kringloopwinkel Calendula
Dennenweg 9
9404 LA Assen

Miss Tuinboon

Pluk zelf je bloemen op de Miss TuinBoonakker in Gees. Het is een leuk uitje voor het hele gezin want ook voor kinderen zijn er knipschaartjes. Voor €12,50 mag je zo ongeveer 25 stelen plukken. Kom je vaker? Ga dan voor een abonnement. De pluktuin is geopend vanaf 16 juni.

Miss Tuinboom
Dorpsstraat 2
Gees

pluktuinen-in-drenthe-bloemen-fruit

Bloemnlokaal in Wezup

Wanneer er genoeg bloemen in bloei staan om zelf te plukken zal de pluktuin Bloem’n lokaal geopend worden. Je betaalt niet per bloem maar per plukbeurt. Je kunt eenmalig plukken maar je kunt ook een stempelkaart nemen.

Bloem’n Lokaal
Brugstraat 22
7852 TJ Wezup

Pluktuinen in Drenthe met fruit

Bosjestuin bij Landbouwbedrijf Kamps

Op het akkerbouwbedrijf in Gieterveen worden niet alleen aardappelen en suikerbieten verbouwd. Achter de boerderij zijn verschillende vruchtbomen, fruitstruiken en bloemen die geplukt mogen worden. De pluktuin gaat alleen open als er een voldoende fruit is. Houd zelf de website in de gaten.

pluktuinen-in-drenthe-bloemen-fruit

Bessenpluktuin Elim

Op het perceel in de bessenpluktuin in Elim is maar liefst 2 hectare met verschillende rassen blauwe bessen te vinden. Je mag op een deel van het land de bessen zelf plukken. Met een emmertje ga je op pad en pluk je de bessen. De oogst wordt gewogen en daar betaal je voor. Naast dat kun je ook sap of jam kopen. Houd zelf de openingstijden in de gaten.

Blauwe Bessenpluktuin Elim
Bakkerswijk 107 Achter
7916 VC Elim

Pluktuin Zeldenrust

Pluktuin Zeldenrust staat vooral bekend om zijn blauwe bessen. Maar naast dat is er nog meer fruit te plukken. Zo zijn er allerlei bessen en frambozen in allerlei kleuren. Al het fruit wordt biologisch gekweekt. Naast het plukken kun je ook genieten op het terras met gerechten gemaakt van producten uit eigen tuin. Neem dan gelijk een kijkje in het winkeltje waar ze eigen producten verkopen.

Meer Drenthe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.