Houd je huis opgeruimd en proper

Opruimen, het is misschien niet je favoriete bezigheid. Maar geef toe: een opgeruimd huis geeft je toch een heerlijk gevoel? Het voelt alsof je opnieuw kan ademhalen wanneer je huis spik en span is. De vraag is alleen: hoe lang zal je huis zo opgeruimd blijven? Wij geven je enkele waardevolle opruimtips om je huis proper te houden, ook wanneer je er geen zin in hebt.

Opruimen is ook weggooien

Bij het opruimen moet je soms van je hart een steen maken. Wie te veel spullen heeft, zal moeten beslissen om een aantal dingen in de vuilnisbak te gooien. Alleen zo wordt je kast opnieuw echt proper. Bovendien maak je meer ruimte door op te ruimen, wat het overzichtelijker maakt. Maak ook je huisgenoten wijs dat ze moeten opruimen. Jij kan nog zo je best doen om het proper te houden, als zij het vuil maken blijf je bezig. Reserveer ook een vaste plek voor je spullen, dat maakt het voor iedereen makkelijker om het netjes te houden.

Reorganiseer de badkamer

De badkamer is een plek die snel rommelig wordt. Er staan heel wat producten: crèmes voor huidverzorging, make-up, badproducten en noem maar op. De kans is groot dat je die snel in de kast gooit of erger nog, je spullen bovenop het badkamermeubel laat liggen in plaats van in de kast. Ook hier moet je al je badkamerspullen sorteren en beslissen welke je wil weggooien. Eenmaal je dat gedaan hebt, kan je de kast opnieuw netjes inladen en badkameraccessoires, zoals een badkamerrek of -opbermandje, aanschaffen om je spullen een vaste plek te geven. Ook in de kast zelf kan je mandjes en potjes gebruiken. Een potje voor wattenstaafjes en eentje voor wattenschijfjes kost niet veel, maar maakt je kast op slag mooier en georganiseerder.

Proper washok

De ruimte waar je de was doet, is meestal nogal stoffig en durft wel eens rommelig worden. Een hoopje kleren op de grond die gewassen moeten, kleren die klaarliggen om te strijken en ga zo maar door. Koop een aantal mooie manden waarin je alle kleren kan sorteren. Daarnaast kan je ook leuke potten of bokalen aanschaffen om waspoeder of waspods in te stoppen, dat staat mooier dan de verpakking uit de winkel. Met behulp van een aantal nuttige strijkaccessoires maak jij je washok opnieuw ordelijk. Is je washok aan de kleine kant en heb je niet veel plaats voor een droogrek? Hang je kleren dan op in de lucht aan een houten ladder of een wasdraad die de ruimte doorkruist. Wie een beetje creatief is, kan zelfs van zijn washok een leuke en vooral opgeruimde kamer maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.