Pop-up Valentijnskaart maken

pop-up-valentijnskaart-knutselen

O Valentijnsdag, toch wel de meest commerciële dag van het jaar. Iets kleins vind ik wel leuk om te maken of te kopen. Niet alleen voor mijn man maar ook mijn zoontjes krijgen van mij iets kleins. Deze pop-up Valentijnskaart is zoiets kleins. Ook nog eens leuk om te maken.

pop-up-valentijnskaart-knutselen

Pop-up kaart

Zelf een pop-up kaart maken is ontzettend simpel om te doen en ook nog eens met een leuk resultaat. Natuurlijk is een pop-up Valentijnskaart leuk. Je kunt er alle kanten mee op. Overspoel je geliefde met hartjes, pop-up foto’s van jezelf en lieve teksten. Maar denk ook eens aan een leuke verjaardagskaart met een uitspringende taart, vlaggetjes op de achtergrond en cadeautjes. Jaja ideetjes genoeg. Je moet even begrijpen hoe je moet knippen en vouwen en dan kun je helemaal losgaan.

Leestip: 10 x knutselen voor Valentijnsdag

DIY Pop-up Valentijnskaart

Dit moet je hebben:

 • A5 karton. Ik gebruikte wit.
 • Iets groter karton in een andere kleur voor de omslag. Ik gebruikte rood.
 • Knutselpapier in allerlei kleuren.
 • Lijm
 • Schaar
 • Fineliners

Zo moet het:

 1. Vouw het karton (dat je voor de binnenkant gaat gebruiken) dubbel,
 2. Knip zoals op het eerste plaatje 3 inkepingen. Speel een beetje met de groottes.
 3. Open het kartonnetje en vouw de inkepingen naar binnen.
 4. Tijd om te decoreren. Ik maakte de woorden ‘I love you’ met een flinke lading hartjes. Maar ga vooral je eigen gang. Niks is te gek.
 5. Ben je klaar? Vouw nu het gekleurde kartonnetje eromheen en plak hem vast.

Meer pop-up kaarten

Hartjeskaart

Voor deze kaart moet je met een mesje bijna een hart uitsnijden. Zie je dat de zijkantjes niet worden meegenomen? Hij is wel leuk!

Overvloed aan hartjes

Ik vind deze ook leuk. Bij dit kaartje hoef je niets uit het kaartje te knippen. Je zorgt gewoon voor een flinke laag hartjes die je in het midden vastplakt.

Cadeaukaart

Deze ga ik voor mijn eigen man maken met een foto van mij. Ik ben uiteraard zijn grootste geschenk :p

Handjes

Deze is ook lief! En dan met een liefdesbriefje in je handen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.