5 x Sneeuwbol knutselen van een glazen potje

sneeuwbol-knutselen

Een leuke activiteit om te doen in de wintermaanden. Ga samen een sneeuwbol knutselen van een jampot/glazen pot. Makkelijk, snel en met een leuk resultaat!

sneeuwbol-knutselen-winter

Let it snow!

Winter en sneeuw hoort toch bij elkaar. Zodra die vlokken uit de lucht vallen is de magie geboren. Dat het natte drek is waar alleen maar smurrie van komt is bijzaak. Tijd om een beetje magie in zo’n glazen potje te drukken. Misschien heb je zelf nog leuke items thuis liggen die je kunt gebruiken. Leef je uit! Het mag lekker over de top. Naast mijn eigen potje heb ik nog meer inspiratie voor jullie gezocht om zo’n leuke snowglobe te knutselen.

Sneeuwbol knutselen

Wat heb je nodig:

  • glazen potje met deksel
  • dennentakje
  • pompoms
  • nepsneeuw
  • evt. glitter
  • Lijmpistool

Zo moet je het doen:

1 . Knip 2 dennentakjes een beetje bij zodat je ze makkelijk tegen elkaar kunt plakken met een lijmpistool. Eenmaal gedaan knip je het takje zo dat het lijkt op een dennenboompje.

2. Plak het boompje vast aan de deksel.

3. Plak er wat pompons omheen zodat de lijm niet opvalt.

4. Doe in het glazen potje nepsneeuw, wat pomponnetjes en een heel klein beetje glitter. Dat laatste moet je echt niet te veel doen aangezien het anders wordt de sneeuw grijs. En lijkt het meer op zo’n natte vieze sneeuwbende.

Meer sneeuwbollen knutselen

Papieren sneeuwbol

Deze sneeuwbol is van papier gemaakt en is in een houdertje van een toiletrol gezet. Prachtig zo’n leuk winters landschap.

sneeuwbol-knutselen-winter
Plastic bol

Vind je een glazen potje nog wat eng met kleintjes dan kun je ook kiezen voor een (bio)plastic bekertje. Wat piepschuim of papier als sneeuw en je sneeuwbol is klaar.

Diertjes

Natuurlijk kun je een dennenboom in je potje doen maar een diertje dat leeft in de kou is misschien nog wel veel leuker.

sneeuwbol-knutselen-winter
Tekenen maar

Nog zo’n leuke getekende sneeuwbol. De kleine tekenaar legt je stap voor stap uit hoe je dit maakt.

sneeuwbol-knutselen-winter

Leestip: 10 x een sneeuwpop knutselen

sneeuwbol-knutselen-winter
Pin mij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.