Kinderkleding shoppen in de sale? Hier moet je op letten!

Iedere ouder zal beamen dat het shoppen voor kinderkleding erg verslavend is. Dit is waar je verreweg het meeste geld aan uitgeeft. Niet alleen omdat het leuk is om je kind mooi te kleden, maar ook omdat het gewoon noodzakelijk is. Kinderen groeien als kool en doen zelden langer dan één seizoen met een garderobe. Dit betekent dus ook dat je meerdere keren per jaar een geheel nieuwe garderobe aan kunt schaffen. Gelukkig betekent dit niet direct dat je ook echt klauwen vol geld kwijt hoeft te zijn. De jaarlijkse sales bieden de uitkomst.

Zo ook nu. De winter is officieel pas net begonnen en op dit moment is de winterkleding al in de uitverkoop. Bij veel websites zijn er al enorme hoge kortingen te vinden. Soms zelfs tot maar liefst 70 procent! Zo kan je eenvoudig kwalitatieve merkjes voor leuke prijzen kopen. Zeker nu de kinderbijslag weer net is overgemaakt, is het dan ook weer tijd om je slag te slaan in de sale. Maar waar moet je op letten om de garderobe van je kind niet alleen snel, maar ook het meest voordelig samen te stellen?

Koop vooruit


De sale begint tegenwoordig steeds vroeger. In december/januari begint de sale met winterkleding al en rond juni kan je zomerkleding alweer voor een klein prijsje aanschaffen. Dan moet de echte zomer en winter dus nog beginnen. Zonde om dus direct bij het uitkomen van de nieuwste collecties al je slag te slaan. Bovendien kun je deze sales ook aangrijpen om alvast vooruit te kopen. Bijvoorbeeld voor volgend jaar. Wanneer je dit ieder jaar doet, loopt je kind altijd in mooie, kwalitatieve kindermerkkleding, maar betaal je nooit de hoofdprijs.

Vind je het lastig om de maat van je kind in te schatten? Maak dan gebruik van de groeicurve van het consultatiebureau. Over het algemeen volgt je kind één lengtelijn. Soms iets daarboven, soms iets eronder. Maar hij of zij zit altijd rond hetzelfde lijntje. Dat betekent dus ook dat je het lijntje kunt doortrekken naar de leeftijd die hij of zij de volgende winter heeft. Gezien de kledingmaten van kinderen gelijk staan aan de lengtematen, zie je zo direct welke maat je nodig hebt.

Maak gebruik van de maattabellen


Net als bij volwassenen valt echt niet iedere maat hetzelfde. Bij sommige merkjes zal je een maat groter of kleiner nodig hebben. Dat is online natuurlijk lastig te zien. Daarom is het slim om van de bijbehorende maattabellen gebruik te maken. Zo zie je precies welk Name it broekje het best bij jouw kind past en bega je geen onnodige miskoop.

Valt je kind nét tussen twee maten? Bekijk dan of je gratis kunt retourneren – iets wat gelukkig bij de meeste webshops het geval is-  en bestel beide maten. Zo kan je kind thuis in alle rust passen en weet je zeker dat de juiste maat ertussen zit.

Laat je kind meebeslissen


Zo ongeveer vanaf de leeftijd van vier jaar, zullen de meeste kinderen een echte eigen smaak ontwikkelen. Ook op het gebied van kleding. Dan begint dus ook de strijd met wat ze wel en juist niet willen dragen. Wil je die strijd voorkomen? Laat je kind dan meebeslissen wanneer je een nieuwe garderobe op de kop tikt. Zo bespaar je jezelf heel veel gestress in de vroege ochtend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.