DIY

10 x sneeuwpop knutselen voor in de winter

Ben je op school bezig met thema winter, wil je een passende activiteit voor de bovenbouw of wil je gewoon lekker thuis fröbelen. Hoe dan ook heb ik 10 ideeën op een rijtje om een sneeuwpop te knutselen.

sneeuwpop-knutselen

10 x sneeuwpop knutselen

Sneeuwpop vouwen, knippen en plakken

Een leuke activiteit om op meerdere manieren te werken aan de fijne motoriek door te knippen en plakken. Best een pittige opdracht voor de kleuters. Bedankt voor het idee juf Kort.

Knijpertjes

Het resultaat is vooral ontzettend schattig! Verven, plakken, sjaaltje er om en klaar. Bedankt voor het idee ‘Kleuterrijk‘.

sneeuwpop pompon

Als je 2 pompons maakt en aan elkaar naait dan heb je al een sneeuwpopje. Wist je dat je ook met 2 kartonnetjes al een pompon kunt maken? Bedankt voor het idee Patricia.

Sneeuwpop met schuim

Voor de peuters is het geweldig om met ‘Puffy Paint’ te werken. Heel makkelijk zelf te maken met scheerschuim en lijm. Heerlijk om met de handjes in te gaan. Hier vond ik een uitgebreid recept voor sneeuwverf. Bedankt voor de inspiratie gastouderopvang de Regenboog.

sneeuwpop-knutselen-peuters

Waxinelichthouder

Leuke verfopdracht voor kleuters. Eventueel te doen met het ‘fluffy paint’ als hierboven. Ik durf eerlijk gezegd niet te zeggen of normale plakkaatverf goed blijft zitten. Bedankt ‘kleuterbasis’ voor de inspiratie.

Sneeuwpophanger

Natuurlijk leuk voor in de kerstboom, maar ook in de rest van de wintertijd is het een leuke decoratie. Schilderen op een viltje, een lintje er aan en leuk ophangen. Bedankt voor het idee kinderboerderij de Pijp.

Sneeuwpop naaien

Met een aantal witte sokken, wat reststof en lint kun je een ontzettend leuke sneeuwpop maken. Erg leuk om kinderen wat basisvaardigheden te leren in het naaien/handwerken. Ik zou deze activiteit met mijn bovenbouwgroep doen. Bedankt voor de inspiratie ‘workshophaarlem‘.

Sneeuwpop vouwen

Met een groot wit vierkant en een klein wit vierkant maak je al snel een basis voor een sneeuwpop. Kinderen vouwen 16 vierkantjes en de hoekjes om. Daarna kunnen kinderen een hoedje vouwen en de sneeuwpop versieren. Bedankt voor het idee juf Ilse!

sneeuwpop-vouwen

Sneeuwpop van waaiers

Ook een vouwactiviteit maar dan van waaiers die gevouwen zijn. Bedankt voor het idee Nikki.

sneeuwpop-vouwen

Sneeuwpop knutselen

Leuk voor groep 5,6 en 7 denk ik. Eerst op dezelfde manier een sneeuwpop maken. Daarna sneeuw stempelen en naar eigen inbreng de sneeuwpop decoreren. Bedankt voor het idee basisschool de wereldburger.

Leestip: Zelf vogeltaartjes maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.