Coronatest voor baby’s – je blijft van mijn baby af!

Baby’s testen op Corona. Slaan we niet een beetje boel door met zijn allen? Natuurlijk moeten we het virus niet doelbewust verspreiden. Maar het testen van baby’s?

corona-baby

Testerdetest

Daar ging ik weer voor de zoveelste keer naar de teststraat. Niet dat ik het fijn vond maar het moest gebeuren. Het was even onprettig maar ik vind het niet erg. Ik begrijp waarom ik getest moet worden. Ik heb zelf de keus gemaakt om mij te laten testen. Naast mij stond een moeder met een baby in de buggy. Ik gok dat het kind nog geen jaar was. Het kind zat wat voor zich uit te staren in de buggy. Ik heb de nare gave om alles om mij heen altijd mee te krijgen. Kan heel irritant zijn want ik kan me slecht focussen. Maar kan ook heel handig zijn want ik zie in mijn werk als juf precies wie wat aan het doen is. Hoe dan ook, ik kreeg nu mee wat er bij het loket naast mij gebeurde. Deze baby zou zo getest moeten worden. Ik begon gewoon medelijden te krijgen met het kind. Ik begrijp dat er soms dingen zijn die moeten. Teennageltjes van baby’s moeten soms geknipt worden, baby’s moeten soms prikjes en baby’s moeten soms omgekleed worden, Dat is niet altijd leuk maar daar ontkom je niet aan, Maar een baby testen? Dat zou ik toch niet zo snel doen.

We slaan door

Wij laten onze oudste kleuter ook niet testen. Maar ik kan me best voorstellen dat er ook kinderen zijn die testen niet zo’n probleem zouden vinden. Er zijn vast kinderen die na dag 5 in quarantaine liever gaan testen dan dat ze nog 5 dagen binnen moeten blijven. Maar baby’s? Dat vind ik dus een ander verhaal. Toen Corona hier in huis kwam kregen wij ook de keus om Luuk te laten testen. Luuk, mijn baby van 6 maand. Die baby die nog niet eens kan zitten. ‘Ja mevrouw, de testen zijn ècht kindvriendelijk, ook voor baby’s’. Ja het zal, maar blijf van mijn baby af! En waarom zou ik mijn baby testen? Wij zaten ja al in quarantaine. Wij waren al volledig geïsoleerd. Maar volgens de GGD was het toch erg belangrijk, zo konden ze alles goed in kaart brengen. Jaja..

Coronababy

En mijn baby kreeg corona. Nou ja, zeker weten doen we het nooit maar mijn man en ik hadden beide corona en toen werden de jongens ook ziek. Dikke kans dus op corona. En ja, ze werden verkouden, en ja ze kregen koorts. Maar dat was het. 2 dagen later waren ze er weer. Als het voor baby’s nou van levensbelang zou zijn dan zou ik meteen doen maar kom op. In de meeste gevallen is dat het niet. Zelfs het RIVM zegt dat onder kinderen er meestal alleen lichte klachten zijn. En het stomste vind ik dat je eigenlijk wordt gestraft als je niet test. Wil je je baby niet testen? Prima maar dan moet je baby extra lang in quarantaine.

Ik ben gewoon heel benieuwd hoe jij hierover denkt. Ben ik aan het overdrijven? Of ben jij het met me eens?

4 Comments

  1. Toen mijn man en ik corona hadden. Hebben we onze meiden ook niet laten testen. Ook wij weten eigenlijk wel zeker dat zij ook Corona hebben gehad. Verkouden snotneus hoesten koorts. Vooral onze oudste van 4 heeft er echt wel last van gehad. Ze had een erg pijnlijk oor enz. Maar we zaten toch al in quarantaine dus ze hebben niet iemand anders kunnen besmetten. We hebben gewoon met zijn allen lekker uitgediept.

  2. Uitgediept moet uitgeziekt zijn. Niet alles is controleerbaar. En het leven is nou gewoon niet maakbaar. Mochten de meiden om wat voor reden dan ook opgenomen moeten worden in het ziekenhuis hebben we weinig keus en zal er getest moeten worden. Maar anders zal het onze keuze niet zijn

  3. Ik kan me wel voorstellen dat er situaties zijn waarin je je baby wil laten testen. Maar in jullie geval snap ik ook dat je het niet hebt gedaan.
    Als kinderen op school zitten en in quarantaine moeten en dus op dag 5 getest moeten/kunnen (als enige van het gezin), snap ik niet zo goed waarom sommige mensen hun kind de keuze geven. Een kind weet niet waarvoor hij kiest.
    Als ik dan hoor dat 25% zich niet laat testen omdat kind het niet wil of omdat ouders dan in ieder geval mogen blijven werken, dan snap ik dat niet zo goed. Voor een kind lijkt het me niet fijn om een extra week thuis te zijn tov klasgenootjes. En je zou als ouder maar asymptomatisch besmet zijn door je kind en het verder verspreiden.
    Ik vind het als leerkracht in ieder geval spannend in deze tijd, je weet nooit hoe er in de gezinnen van je klas wordt omgegaan met corona en hoeveel risico je dus loopt.

  4. Mijn baby moet buisjes hebben en moet getest worden!!! Wat nu? Dit wil ik niet! Kan ik dit weigeren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.