Corona maar een negatieve test – vals negatief

negatieve-test-corona

Het was een gekke periode toen we als gezin met z’n allen in quarantaine zaten. Ik neem je even mee hoe het precies ging en hoe ik zeker wist dat ik wel corona had maar een negatieve test had.

negatieve-test

Shit, Corona

‘Ik ben positief’, zei mijn man. Ik geloofde hem niet. ‘Doe normaal’, zei ik. ‘Je maakt een grapje, toch?’. Nee, hij was serieus. Hij liet me op de telefoon de uitslag zien van de test. Ergens zag ik het wel aankomen. Hij had precies de klachten die bij Corona horen en het virus sluimerde rond in de kringen om ons heen. Toch dacht ik, of nee hoopte ik, dat het gewoon een hele foute grap was. Hij zou keihard lachen en ik zou boos worden om zijn achterlijke humor. Maar dat gebeurde niet. Het was echt positief.

Ik ook?

Ik begon gelijk maar te handelen. Eerste de mensen om ons heen op de hoogte brengen. Wat ontzettend balen dit! Ik vond het toch ook wel eng. Wat als we mensen om ons heen hebben aangestoken. Of wat als wij er zelf aan onderdoor gaan? Even later zakte de angst en gingen we maar gewoon over tot de orde van de dag. We hielden afstand van elkaar en besloten om apart te gaan slapen. Maar inmiddels had ik het al door. Ik werd ook verkouden en de thermometer gaf lichte verhoging aan. Het zal toch niet? Ik besloot gelijk maar een testafspraak te maken en diezelfde middag kon ik nog terecht.

Negatieve test

Een paar uur later stond er ‘negatief’ in het beeld. Wat raar. Ik voelde mij echt niet lekker toch? Ik begon gewoon aan mijzelf te twijfelen. Zit het tussen de oren? Zo’n thermometer liegt niet, die geeft verhoging aan. Misschien had ik het gewoon mis. Ik besloot maar even af te wachten. Die nacht werd ik wakker van de koude rillingen maar in de ochtend voelde ik me wel weer oké. In de loop van de dag kwam de koorts weer. Ik besloot maar gewoon wéér een afspraak te maken voor de volgende ochtend. Na het testen keek ik elke 5 minuten op de telefoon. Als de test nu negatief aangaf werd ik gewoon gek.

Toch positief

‘Je testuitslag is binnen’. Snel inloggen en kijken. ‘Positief’ stond er met dikke letters. Ik denk dat ik als enige ter wereld opgelucht was met dit resultaat. Ik was niet gek ik had ècht corona. Niet dat dat leuk was maar mijn gevoel klopte wel.

Achteraf gezien was ik natuurlijk bij de eerste keer testen al besmet. Aan de telefoon zei de meneer van de GGD dat dit voor kan komen. Het virus is nog niet genoeg in je lichaam om een positieve test te krijgen. Dus, laat je testen en als het nodig is en als het moet gewoon nog een keer. Vals negatief testen kan dus.

Op de site van het RIVM kun je alle actuele informatie vinden.

1 Comment

  1. Beterschap! Goed dat je op je instinct vertrouwde en nog een keer liet testen.
    Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie er erg ziek van?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.