7 tips om beslagen badkamerspiegels te verhelpen én voorkomen

Eén van de grootste ergernissen in de badkamer is toch wel de condensvorming op de badkamerspiegel zodra de douche aan staat. Ontzettend onhandig, want vooral ’s ochtends heb je nog wel eens haast. Make-uppen met een beslagen spiegel werkt dan écht niet! Gelukkig bestaan hier een aantal trucs voor.

De meeste mensen halen vaak een doekje over de beslagen spiegel, maar helaas kost dit tijd én werkt het niet eens. Binnen de kortste keren is je spiegel namelijk alweer beslagen. Deze tips helpen het op te lossen én voorkomen.

  1. Azijn met water

Azijn is zo’n wondermiddel dat je voor praktisch elk ‘probleem’ in huis kunt gebruiken, dus ook voor een beslagen spiegel. Meng simpelweg wat azijn met water (en eventueel een scheutje citroensap voor de geur) in een plantenspuit en verstuif het mengsel op de spiegel. Maak het daarna schoon met een doekje en je zult voorlopig geen last meer hebben van condensvorming op je spiegel!

  • Scheerschuim

Nog zo’n wondermiddel! Door je spiegel in te wrijven met wat scheerschuim en het vervolgens schoon te wrijven met keukenpapier heb je de komende drie weken geen last meer van een beslagen badkamerspiegel!

  • Shampoo of afwasmiddel

Deze methode werkt eigenlijk hetzelfde als de scheerschuimmethode. Door shampoo of afwasmiddel aan te brengen op je spiegel (en weer af te nemen met keukenpapier) breng je namelijk een beschermlaagje aan op je spiegel waardoor het in ieder geval een week niet meer kan beslaan.

  • Autowas

Ook autowas is een perfecte oplossing om je spiegel met een laagje te beschermen zodat er geen condens meer op komt. Je past het op dezelfde manier toe als shampoo en scheerschuim.

  • Föhnen

Mocht je na het douchen toch je haar al gaan föhnen kun je net zo goed ook gelijk even de spiegel föhnen! Hierdoor verdwijnt het condens namelijk meteen! Het is erg effectief, maar helaas moet je het wel elke keer weer opnieuw doen.

  • Luxe spiegel met verwarming

Wil je er voorgoed van af zijn? Dan kun je het maar het beste helemaal voorkomen en voor een luxere optie gaan. Zo kun je kiezen voor een badkamerspiegel met verlichting waar vaak ook nog een verwarmingselement in zit. Dit voorkomt condensvorming automatisch. Daarnaast zijn ze ook nog eens aantrekkelijk om te zien. Bekijk deze mooie designspiegels maar eens!

  • Zorg voor ventilatie

Tot slot is het natuurlijk sowieso goed om ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie is in je badkamer. Denk aan een goede ventilator, maar ook aan een raam die open kan. Op die manier zal de badkamerspiegel minder snel beslaan, maar zal er ook minder snel schimmel in je badkamer komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.