Review: binnenspeeltuin Dol-fijn

Een tijdje geleden mocht ik met Gijs komen spelen in binnenspeeltuin ‘Dol-fijn’ bij het Ermerstrand. Ik wist niet wat me overkwam, zo dicht bij huis en zo leuk! Waarom hebben jullie mij hier nooit over verteld :O

 

 

Drenthe

Je weet misschien wel dat ik Drenthe een klein beetje wil promoten. Ik wil jullie laten zien dat er ook voor jonge gezinnen genoeg leuke dingen te doen zijn. Zo ben ik al eens naar Kabouterland geweest en naar Zippa Zebra in Hoogeveen, ontzettend leuk maar nu mocht ik dus naar Dol-fijn in Erm. 

Naar Dol-fijn

Het is de laatste dag van de Kerstvakantie en het is een uurtje of 3. Ik heb Gijs extra vroeg het middagslaapje laten doen zodat we op tijd naar Dol-fijn konden gaan. Ik weet nog wel waar het is want eerder gingen we hier wel eens zwemmen. Auto parkeren, kind in de buggy en gaan. 

We gaan naar binnen en ik ben gewoon helemaal verbaasd, hoe kan zo’n gezellige plek, zo dicht bij mijn huis nou zo onbekend zijn voor mij. Ik snap er niks van.

 

Spelen

In de peuterhoek gaan we eerst maar eens spelen. Gijs gaat altijd meteen naar de ballenbak. Ik weet niet wat die jongen heeft maar hij is gek op de ballenbak! Later maar even op de matten spelen. Zo grappig om te zien hoe hij met andere kindjes om gaat. Ik weet niet van wie hij dat heeft maar hij wil alle kindjes knuffelen. 

Op verkenning

Ik wilde eigenlijk wel even wat drinken halen en ik wilde de rest ook wel even bekijken. Maar hoe doe je dat met een dreumes dat nog niet goed loopt (nog steeds niet Elke? Nee!). Ik zag dit autootje staan. Zo kon ik mooi even een rondje lopen en even wat drinken kopen. Gijs had ook dikke lol. 

 

 

Voor de grotere kinderen vanaf 4 jaar was er een complete apenkooi met een mega-ballenbak, een bovenverdieping met allerlei dingen waarop je kunt klimmen, klauteren, springen en spelen. Leuk! 

Patatjes

Laat ik maar eerlijk zijn, er stonden aardappelen en wortels op ons te wachten maar had ik daar zin in? Nee niet echt! Het was gezellig, ik vond het leuk dus het was tijd voor patat. Ik heb wel eens gezegd dat Gijs soms moeilijk is met eten? Nou niet als het gaat om patat met appelmoes. Vreten in de patat! Ging nergens over.

 

Luierexplosie

Na het eten was er bijna niemand meer dus wilde ik met Gijs nog wel even in de megaballenbak voor de grote kinderen. We lagen er nog niet in of ik rook het al. Nee hè daar had ik al helemaal geen zin in, een vieze broek! Ik dacht laat ik hem maar gelijk even verschonen dan kunnen we daarna nog eventjes spelen. Het is maar goed dat er bijna niemand meer was want dit was een gevalletje “gelukkig is mama op alles voorbereid”. Schone kleren aan en nog even spelen. 

Over Dol-fijn

Het leuke is dat de entree maar €3,50 per kind is. In de winterperiode van oktober tot en met april is de entree zelfs € 1,-. Volwassenen zijn gratis.  Dol-fijn is geopend op woensdag van 13:00 tot 18:00 uur en zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur. Meer weten over Dol-fijn? Check de website.

Voor meer informatie over het Ermerstrand klik je hier.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Dol-fijn Ermerstrand

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *