Je kind leren sparen + gratis printable

sparen-spaardoel-kind

Mijn kind leren sparen is één van die dingen die ik heel belangrijk vind, maar hoe pak je dat aan? Ik heb in ieder geval een gratis printable die het voor je kind overzichtelijk maakt.

kind-leren-sparen
Voor op Pinterest

Je kind leren sparen, waarom?

Iedereen weet hoe lastig het is om soms iets juist niet te kopen omdat je graag wil sparen voor een vakantie, een auto of een tas. Zelfs voor ons, volwassenen. Daarom moet je dat wel kunnen en leren. Want hoe verleidelijk is het niet om toch overstag te gaan en die lippenstift of reep chocola te kopen. Heb je de discipline om je aan je doel te houden en je niet te laten afleiden? Een gericht doel kan daarbij helpen. Helemaal met de printable die ik voor je heb.

Wanneer begin je met doelsparen?

Begrijpt je kind het besef van geld, ook hoe duur iets is en dat sommige dingen duurder zijn dan andere dingen dan kun beginnen met het sparen voor een doel. Het is wel handig als je kind ook een soort van inkomsten heeft. Anders wordt het wel heel moeilijk sparen natuurlijk. Je kunt je kind wekelijk zakgeld geven of hem klusjes laten doen voor geld. Misschien heeft je kind wel zelf een idee hoe het geld kan verdienen. Daar komen vaak hele leuke ideeën van. Het Nibud heeft ook altijd goede tips voor het omgaan met geld.

Leestip: budgetplanner/huishoudboekje printen

Gratis printable

Ik heb speciaal voor kinderen die willen sparen voor een doel een printable gemaakt. Wat wil je kindje graag kunnen kopen? Als ouder zou ik even meekijken of het realistisch is. Een Nintendo is misschien wat lastig. Maar een spelletje, boekje of kleisetje is misschien een beter doel. Hoeveel kost het? En zo kan je kind wekelijks bijhouden hoeveel het spaart en hoe dicht het bij zijn doel is.

hieronder vind je het PDF bestand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.