budgetplanner/huishoudboekje gratis printen

Het zijn dure tijden tegenwoordig. Of je nu veel of weinig te besteden hebt, iedereen voelt het in de portemonnee. Voor mijzelf was het bijhouden van een budgetplanner een hulpmiddel. Ik deel dit huishoudboekje graag zodat jullie hem ook gratis kunnen printen.

budgetplanner-huishoudboekje-gratis-printen-printable

Waar is het geld?

Sinds een tijdje merken we in de portemonnee dat we minder te besteden hebben. En dat terwijl we voor ons gevoel geen gekke dingen deden. Ik begon me er aan te storen dat ik niet goed genoeg door had waar het geld bleef. Maar toch was het elke keer op. Waar zaten de kosten in? Kunnen we ergens op besparen? Ik besloot een huishoudboekje te ontwerpen en hem bij te houden.

Een maand met het huishoudboekje

Ik heb huishoudboekje midden in de keuken opgehangen. Niet zozeer omdat ik graag aan iedereen laat zien waar ons geld naar toe gaat maar wel omdat ik wilde dat het steeds mijn aandacht had. Elke cent schreef ik op en kon aan het eind van de maand een aantal conclusies trekken:

  • Op boodschappen valt niet veel meer te besparen.
  • Ik geef veel te veel geld uit aan plantjes.
  • We betalen ontzettend veel voor internet en tv (discussie-dingetje met mijn man. Hij wil niet overstappen i.v.m. allerlei extra zenders bladiebla).
  • Het huishoudboekje houdt me scherp en zorgt ervoor dat ik minder impulsaankopen doe.
  • Online tips lezen en opvolgen helpt!

Huishoudboekje gratis printen

Merk je ook dat het geld ‘verdwijnt’? Wie weet helpt het je om ook zo’n huishoudboekje bij te houden. Print hem gratis uit, hang hem op en dwing jezelf om alles op te schrijven. Aan het eind van de maand heb je in één overzicht al je financiën en zie je precies waar je op kunt besparen.
Ikzelf ga er mee door. Het houd me scherp.

budgetplanner-huishoudboekje-gratis-printen-printable
Download hieronder gratis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.