11 x inspiratie voor een speelhoek in de woonkamer

speelhoek-in-de-woonkamer

Een speelhoek in de woonkamer vind ik een ‘must’ als je kinderen hebt. Maar dat mag wel een beetje stylish toch? Ik geef je een lijst aan inspiratie.

Speelhoek in de woonkamer

Wij hebben een speelkamer (lees rommelhok) waar al het speelgoed staat maar het gebeurt heel sporadisch dat de kleuter daar gaat spelen. Soms met vriendjes wel eens, maar eigenlijk nooit alleen. Hij speelt lekker in de kamer bij ons. En geef hem eens ongelijk, het is toch ook niks aan om alleen in een kamertje te spelen. Daarom vind ik het belangrijk dat hij een hoekje heeft bij ons in de kamer. Door ruimtegebrek is dit niet meer dan een bureautje. Maar omdat we plannen hebben om te gaan uitbouwen kwam ik op het idee om alvast wat inspiratie op te doen. En laat ik die inspiratie nou eens delen met jullie.

instagram.com/haags_huisje
instagram.com/littledreamers.nl en www.playagenturen.nl
instagram.com/casacolorata

Old meets new

Persoonlijk vind ik het heel leuk om op marktplaats te struinen en daar een oud bureautje te scoren. Met wat leuke items als een schoolposter en vlaggetjes maak je het hoekje helemaal af. En het leuke is dat dat vaak op budget kan. Ben je nou echt handig, kijk dan eens naar leuke opknappers. Een houten keukentje om te verven of een leuk kastje voor de spelletjes.

www.instagram.com/living_nextdoor
www.instagram.com/wolkje9/

DIY

Daar ben ik toch echt heel jaloers op hoor. Van die mensen die zo handig zijn dat ze zelf zo’n hoekje in elkaar timmeren. Zo’n huisje als hieronder of een mooi steigerhouten bureau is heel gaaf. Maar helaas beschik ik over het geduld van een goudvis en wordt dat hartstikke niks. Gelukkig kun je tegenwoordig ook alles kopen ­čśë

instagram.com/giftbyus
instagram.com/huisengrietje
www.instagram.com/nil_ibo

Onze plannen

Wij willen dus heel graag een stukje bij ons huis aan bouwen zodat we een grotere leefruimte hebben beneden. Dat plan is alleen nog maar in ons hoofd hoor. Het duurt denk ik nog wel een paar jaar. Hoe dan ook weet ik dat ik ook een mooie speelhoek in de woonkamer wil. Mijn wensen komen het meest in de buurt met de foto van mommyofthegirls hieronder. Een mooie speelplek met veel opbergruimte. Heb er nu al zin in!

instagram.com/mommyofthegirls
instagram.com/sunnydays.home
https://www.instagram.com/daansmomstories/

Heb jij ook zo’n leuke speelhoek in de woonkamer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.