Voor jezelf kleding kopen op Vinted – mijn tips!

kleding-kopen-voor-jezelf-op-vinted

Tweedehands kleding kopen blijft een risico. Toch doe ik het regelmatig. Voor jullie mijn tips om voor jezelf kleding te kopen op Vinted.

voor-jezelf-kleding-kopen-op-vinted

Miskopen op Vinted

Voor kinderen kleding kopen op Vinted of voor jezelf vind ik echt appels met peren vergelijken. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar als ik voor Luuk iets koop in zijn maat dan past dat eigenlijk altijd wel. Koop ik voor mijzelf iets in mijn maat dan is het altijd een risico. De mouwen zijn te lang, de broek zit toch te strak, het sluit niet mooi aan, het tekent op plekken die ik liever wil verbergen of het staat gewoon voor geen meter. Zo heb ik best een paar miskopen gedaan in het begin. Iets kan zo leuk op het plaatje lijken maar dan toch zo lelijk staan.

Waarom voor jezelf kleding kopen op Vinted

Ik vind tweedehands kleding kopen geen probleem mits het schoon en goed is. Ik zal geen tweedehands ondergoed of zwemkleding kopen maar een vest of jeans? Geen probleem. Vaak zoek ik op kleding dat amper is gedragen of zelfs nieuw is. Ik ben daar heel makkelijk in. Het heeft dan ook een aantal voordelen. Ten eerste scheelt het nogal in de portemonnee. Voor de baby koop ik altijd een aantal Adidaspakjes. Die staan zo leuk en zijn zo zacht. Nieuw zijn die krengen rond de €50,-. Tweedehands betaal je er al snel de helft voor. En je ziet het niet eens bij het dragen. Daarnaast is het gewoon beter voor het milieu. Ik probeer voor mijzelf en mijn kinderen ons steentje bij te dragen en dat doe ik onder andere op deze manier. En als laatst vind ik het een voordeel dat je exclusievere kleding kunt krijgen. Mijn oudste is gek van vossen. Voor hem vond ik een gaaf vossenshirt.

Leestip: Mijn ervaring met Vinted

Voor jezelf kleding kopen op Vinted – De tips:

Koop wat je kent

Er zijn best wat kledingstukken die ik dubbel heb maar dan bijvoorbeeld net in een andere kleur. Als ik een shirt heb wat perfect zit zoek ik op Vinted of ik dat shirt van hetzelfde merk net in een andere kleur kan krijgen. Van bepaalde merken weet je gewoon dat het past en goed is. Ik ben al jaren fan van Levi’s broeken. Die zitten gewoon perfect! Ik heb er een aantal via Vinted gekocht. Ze zijn echt als nieuw.

Selecteer

Op Vinted kun je kleding selecteren op ‘nieuw met prijkaartje’, ‘nieuw zonder prijskaartje’, heel goed’, ‘goed’ en ‘veel gebruikt’. Die laatste twee categorieën laat ik weg. Ik wil alleen het beste. Ik hoef echt niet persé alleen gloedjenieuwe kleding maar ik wil niet zien dat het volop gedragen is.

Kijk goed!

De foto’s bekijk ik heel erg goed. Zijn de foto’s van slechte kwaliteit dan neem ik geen risico en sla ik over. Welke tekst staat er bij? Daar kun je al heel veel informatie uit halen. Lees ook altijd de reviews. Gewoon geen risico lopen.

Zin om me te volgen? –> Vinted elkesteenhuis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.