Herfst – Spinnen en spinnenwebben knutselen

Herfst-Spinnen-spinnenwebben-knutselen

Herfst! Als je het mij vraagt het mooiste seizoen. Ook het seizoen van die zwarte kriebelbeestjes. spinnen en spinnenwebben knutselen.

Herfst-Spinnen-spinnenwebben-knutselen

Leestip: 16 x knutselen met herfstmaterialen

Ecoline en wasco

Ecoline en wasco is toch wel de gouden combinatie. Nee dat is niet waar, dat is een zak geld en vakantie. Maar qua knutselen wel. Doordat de wasco vet is zet het zich af tegen de ecoline en krijg je een beetje een 3D effect. Als het nat is kun je er ook zout over strooien. De ecoline gaat weg van het zout en zo krijg je weer een nieuw ‘special effect’. Eerst maak je een spinnenweb van wasco, het liefst op aquarelpapier. Wit wasco is het mooist maar niet zichtbaar en daardoor voor kleuters lastig om mee te tekenen. Daarna ga je er met ecoline overheen. De ‘Talens ecoline’ is echt het mooist om mee te werken.

Spinnenwebben knutselen van kastanjes

Wie heeft dit nou niet in zijn jeugd gemaakt. Iedereen wel denk ik. Het lastigst is om de stokjes goed vast in de kastanje te drukken. Met een kastanje boor gaat dit beter lukken. Dan is het een kwestie van weven. Gebruik je lievelingskleuren voor een mooi web.

Spinnen pompom

Het maken van een pom pom is ook zo’n klassieke knutsel. Met een pom pom maker is het makkelijkst. Maar ik doe het thuis met een wc-rolletje. Het kan net zo goed met een vork, een kartonnetje of zelfs om je vingers. Het is een leuk werkje met een lekker knuffelig resultaat. Wil je net zoals ik er een spin van maken dan knoop je voordat je de pom pom open knipt er 5 lange zwarte chenille draden omheen. Zo krijgt je spin uiteindelijk 8 poten. Met 2 wiebeloogjes of 2 oogjes van papier wordt het plaatje compleet.

Herfst-Spinnen-spinnenwebben-knutselen

Spin stempelen

Deze knutsel is leuk voor peuters en jonge kleuters. De kinderen van deze leeftijd zijn echt nog aan het ontdekken. Ze zullen het al fascinerend vinden hoe je met een wc-rolletje afdrukken kunt maken. Dat boekje is ook geweldig trouwens. Ik lees hem zelfs nog voor aan mijn zoon van 6. Eindelijk ook eens een boekje waarbij de spin niet de engerd is.

Herfst-Spinnen-spinnenwebben-knutselen

Spinnenhoedje

Niet persé een knutsel voor kinderen. Het is vooral veel met de nietmachine in de weer voor de volwassenen. Maar wel een ontzettend leuk resultaat binnen een minuut of 10. Neem een brede zwarte strook als hoofdband en niet er 8 dunnere stroken aan vast als poten. 2 grote ogen er op en het halloweenfeestje kan beginnen.

Herfst-Spinnen-spinnenwebben-knutselen

Kastanje spinnen knutselen

We hadden natuurlijk al de spinnenwebben van kastanjes maar deze spinnen zijn natuurlijk net zo gaaf. Met chenilledraad als poten of misschien wel mooie kralenpootjes.

Leestip: 10 makkelijke herfsttraktaties

Spinnenwebben knutselen voor peuters

Een een aantal op een rijtje speciaal voor onze jongste kinders. Met de jongsten ben je vooral materialen aan het ontdekken en zal het niet zozeer gaan om het resultaat. Maak met vingerverf een papieren bordje zwart of laat de jongsten een spinnenweb tekenen op een bordje. Ook leuk is om op een canvas schilderstape te plakken en kinderen lekker met vingerverf te laten uitleven. Daarna haal je het tape er af en heb je een spinnenweb als resultaat.

Stokjes spin

Soms wil je gewoon een grappig resultaat zonder dat er gelijk allerlei knutseltechnieken moeten worden aangeleerd. Dit is zo’n knutsel dat gewoon leuk is om te doen met de kinderen. Verf ijslollystokjes zwart, laat ze drogen en plak ze in elkaar. Niet moeilijk, wel leuk!

Herfst-Spinnen-spinnenwebben-knutselen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.