Mijn schoolplanning voor 3 weken lockdown met een kleuter

Noem me overdreven, noem me een controlfreak maar ik weet zeker dat er genoeg mensen zijn in deze corona periode die een beetje houvast wel kunnen gebruiken. Speciaal voor jullie mijn schoolplanning voor 3 weken lockdown met een kleuter.

schoolplanning-lockdown-met-een-kleuter

Controlfreak Elke

Ik hoor je denken: jeetje Elke, sla je niet een beetje door met je schema’s en lijstjes? Tja, misschien. Ik ben gewoon graag goed voorbereid en ik weet dat mijn kind deze (hopelijk) 3 weken dit lesprogramma geweldig gaat vinden. Geloof me, mijn kind wordt echt niet vrolijk van 3 weken lang ‘aanrommelen’. Op deze manier functioneert iedereen in ons gezin het best.

Hulp van school

Van school hebben we heel veel leuke tips gekregen die ik ook in het schema heb verwerkt. Daarnaast heeft Gijs een account van Gynzy gekregen van school. Hier kan hij thuis ook aan werken. Heb je dit nu niet? Dan kun je al het Gynzy vervangen door bijvoorbeeld Squla. Dit programma is tijdelijk gratis. Voor de rest houden we ons dagelijks schema aan met voorlezen en educatieve filmpjes. Wat dat betreft hebben we geluk. We hebben natuurlijk ‘maar’ 1 kindje en mijn man en ik kunnen beide werk er goed omheen plannen. Ik kwam er achter dat het schema op de telefoon niet zo heel goed te bekijken is. Op de pc werkt het het beste.

Mijn schoolplanningMaandag
Rekenen: Vormen tekenen + grote puzzel maken
Taal: Loco bambino
Crea/ontdekken: Kleurplaat maken

Dinsdag
Rekenen: Vormen tekenen
Taal: Logopediespel
Crea/ontdekken: Reeksen stempelen –> zoiets maar dan met stempels

Woensdag
Rekenen: Gynzy rekenen
Taal: Logopediespel
Crea/ontdekken: Paaseitjes kleuren

Donderdag
Rekenen: Zoek 5 cirkels in huis en werkblad vormen onderscheiden
Taal: – Werkblad rijmen
– Gynzy taal
Crea/ontdekken: Stroken knippen en plakken in zon

Weekend
– In het bos stenen zoeken en op volgorde leggen van klein naar groot
Nagels lakken op karton

Maandag
Rekenen: Toren bouwen van 10 blokken of meer. Dan de blokken samen tellen + Gynzy rekenen
Taal: Logopediespel en zoek 5 dingen die beginnen met de ’s Crea/ontdekken: Knutselpakket ‘ik leer knippen

Dinsdag
Rekenen: Bouwplaten nabouwen klik, klik en klik
Taal: Logopediespel
Crea/ontdekken: Koekjes bakken

Woensdag
Rekenen: Hubelino telspel en Gynzy Rekenen
Taal: Voorzetsels oefenen. Eventueel met een knuffel en doos
Crea/ontdekken: Onderzoek wat drijft en zinkt?

Donderdag
Rekenen: 5 items zoeken die kleiner zijn dan Gijs en rekenfilmpjes op schooltv
Taal: – Werkblad rijmen
– Logopediespel en Gynzy taal
Crea/ontdekken: Kralen rijgen

Weekend
– 123 zing (inlog van school gekregen)
– Oefenen met klimmen op het klimrekMaandag
Rekenen: Puzzel maken en Gynzy rekenen
Taal: Mini loco
Crea/ontdekken: Ganzenbord spelen

Dinsdag
Rekenen: Van klein naar groot en Gynzy rekenen
Taal: Online boekjes lezen en logopediespel
Crea/ontdekken: Kleien

Woensdag
Rekenen: Plaatjes op de goede volgorde leggen Klik, Klik en Klik
Taal: Gynzy taal
Crea/ontdekken: Een activiteit met papier scheuren

Donderdag
Rekenen: Figuren maken van Smartmax en Dobbelstenenspel
Taal: – Logopediespel
Crea/ontdekken: Tuinkers zaaien

Weekend

Spaghetti knippen
Spelen met scheerschuim

Dit schema betekent niet dat er totaal geen vrijheid meer is. Natuurlijk wel! Dit is vooral een richtlijn. Laten we voor nu vooral hopen dat deze soort lockdown met mijn kleuter maar 3 weken duurt. Hij trappelt nu al om naar school te gaan. Maar ik ben stiekem bang voor een langere periode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.