10 activiteiten met papier scheuren

Wist je dat door middel van scheuren je goed de fijne motoriek kunt oefenen? Daarom 10 activiteiten met papier scheuren op een rijtje.

activiteiten-met-papier-scheuren

Fijne motoriek oefenen.

Als je met je kind of leerlingen gaat scheuren dan ben je de fijne motoriek aan het oefenen. In groep 3 leren de meeste kinderen schrijven, maar wist je dat daar al een heel proces aan vooraf gaat? Denk aan het goed vasthouden van een potlood, jas dichtritsen, veters strikken, puzzelen. Oftewel, dat de fijne motoriek belangrijk is, dat is een ding wat zeker is. Zelfs onderzoeken tonen aan dat de fijne motoriek belangrijk is voor het hele leerproces. (bron)

Hoe leren kinderen scheuren?

De jongste kleuters scheur je om het scheuren zelf. Een kind moet scheuren met het papier tussen de wijsvinger en duim. Zo kan er gericht gescheurd worden. Hoe ouder de kinderen worden, hoe gerichter er gescheurd kan worden. Zijn kleine stukjes scheuren al mogelijk? Laat ze het eens opplakken. Eerst vrij, later in een vorm. (bron)


10 activiteiten met papier scheuren

Scheuren om het scheuren

Je kunt natuurlijk kranten en tijdschriften pakken om gewoon maar wat te scheuren. Maar dit idee is minstens zo leuk. Plak een stuk dubbelzijdig plakfolie op het raam en laat de kinderen, in dit geval een kerstboom maken. Kan natuurlijk aan elk seizoen of gelegenheid aangepast worden. Met geel papier een zon maken, met wit papier de sneeuw, of juist mooie herfstbladeren? Ideetjes genoeg!

Scheuren en plakken

Van heel dun papier scheuren voor de kleine kinderen naar vliegerpapier scheuren voor de iets grotere kinderen. Plak het op een potje, zo heb je een mooi lampje of plak het op een kleurplaat voor een simpel resultaat.

Verschillende vormen scheuren

Kunnen kinderen al iets gerichter scheuren? Laat ze lange strookjes scheuren voor een boom met takken. Kleine stukjes worden bladeren. Zo heb je een mooie herfstboom.

www.instagram.com/kleuterjufbente

Leestip: Schilderen met stoepkrijt

Scheuren en propjes plakken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.