Review: Smartmax magnetic discovery

smartmax

We gaan weer wat leuks reviewen. Vandaag is het de starterset Smartmax magnetic discovery. En vanavond geef ik ook zo’n setje weg. Hoe leuk is dat!

Smartmax-magnetic-discovery

Smartmax magnetic discovery

Voordat de doos binnen kwam heb ik even wat informatie moeten zoeken over dit nieuwe speelgoed. Wat is het überhaupt? Het blijken staafjes en ballen van magneten te zijn. Met deze staafjes en magneten kunnen kinderen allerlei figuren maken. Gijs is gek op magneten en hoopte dus ook dat deze doos van Smartmax leuk zou zijn voor hem.

Op het moment vliegen de aanvragen van reviews me om de oren. Ik heb een hele tijd geleden met mezelf afgesproken dat ik alleen iets review als ik denk dat ik het echt kan gebruiken en het echt leuk/leerzaam is. Geen plastic rommel of speelgoed van matige kwaliteit. Ook geen hype-achtig spul. Gewoon goed speelgoed. En dit leek me precies in dit plaatje passen.

Smartmax-magnetic-discovery

Cadeautjestijd

“Kijk eens Gijs, ik heb iets voor jou.” “Wauw! Cadeautjes voor mij??” Serieus het kind kun je niet blijer maken. Samen maakten we de doos open en ik ben maar gewoon gaan afwachten om te zien wat hij er mee zou doen. Al vrij snel werden er figuren gemaakt van de staafjes en ballen. Vooral het magnetische deel was erg leuk en interessant. Gijs vertelde dat ze dit op school ook hadden. En het lijkt me inderdaad leuk materiaal voor in de kleuterklas.

Er zit ook een boekje bij met allerlei figuren die kinderen na zouden kunnen maken. 2D figuren en voor kinderen die wat meer aankunnen ook 3D figuren.

Smartmax-magnetic-discovery

Conclusie

Ik vind de doos met Smartmax magnetic discovery ontzettend leuk mooi materiaal. Ik kan me voorstellen dat kinderen het heel interessant vinden om te werken met magneten en daarmee allerlei figuren kunnen maken. Wel denk ik dat als je echt veel met dit materiaal wil doen, je wel meer pakketten nodig bent. Dit pakket is leuk om mee te beginnen maar niet heel uitgebreid. Dit pakket kun je hier kopen voor €29,99. Op zoek naar meer speelgoedinspiratie? Kijk dan eens bij speelgoed waar je kind jaren mee kan spelen.

smartmax

Psst.. Wil je nou ook zo’n set winnen? Volg me dan even op Facebook. Vanavond (14-03-2020) om 20.30 komt de winactie online. Doe je mee?

1 Comment

  1. Zeker, ik heb al gereageerd! Zou fantastisch ontwikkelingsmateriaal zijn voor bij mij op het werk.. de kinderen functioneren meestal op een gemiddelde leeftijd van 2,5/3 jaar.. dus sluit perfect aan. Ziet er degelijk en veilig uit.
    Maandag is onze school gesloten, maar hoe leuk zou het zijn als ik ze kan verrassen als we na een tijdje weer gewoon op school aanwezig kunnen zijn (zonder corona!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.