Review – leerspellen van Hubelino

leerspellen-van-hubelino

Er kwam vorige week een mega grote doos met allemaal leerspellen van Hubelino binnen. Of we het leuk vonden om te testen. Uhmm.. Natuurlijk!

leerspellen-van-hubelino

Hubelino leren tellen

Ik begin met mijn favoriet uit deze 4 leerspellen van Hubelino. Dat is namelijk Hubelino leren tellen. Vooral favoriet omdat Gijs (4) hier het meest aan heeft. De set bestaat uit vierkante blokken met cijfers in verschillende vormen en grondplaten.

Ik begon met een makkelijk spel. Ik zette de cijfers van 1/10 klaar en Gijs moest de goede cijfers eronder zetten. Hij vond het geweldig leuk! Nu moet ik zeggen dat ik een kind heb wat sterker is in rekenen dan in taal. Heeft ie van z’n moeder 😉 Je kunt prima moeilijkere spellen aanbieden. Zoek de juiste dobbelsteen er bij, Zoek het turfblokje er bij, de blokjes met de vingers of de kralenplank. De volgende dag had ik op Gijs’ tafeltje de cijfers van 1 tot 10 klaargelegd en alle blokjes met de dobbelsteen er naast gelegd. Hij ging er nog voor het ontbijt mee bezig. Hij vond het geweldig! Zeker een persoonlijk favoriet!

Hubelino Leren lezen

Ik denk dat dit spel goed kan voor pluskinderen in groep 2 en leerlingen in groep 3. Ondanks dat Gijs hier nog wel iets te klein voor is ben ik ontzettend fan van deze doos.

hubelino-leren-lezen

De set bestaat uit een aantal grondplaten en heel erg veel blokjes met letters. Heel veel speelvormen zijn er mogelijk. Denk aan woorden maken, rijmwoorden maken, woorden naleggen, nouja genoeg mogelijkheden.

leerspellen-van-Hubelino

Hubelino leren rekenen

Dit is denk ik een mooie opvolger van de ‘leren tellen doos’. In dit pakket zitten veel cijfers maar ook de bekende rekensymbolen als het plusteken en minteken. Daarnaast zitten er rode en gele blokjes in de doos waar je bijvoorbeeld een telspel mee zou kunnen doen.

Met Gijs heb ik een spelletje met tellen gedaan. Ik heb een aantal blokjes neergelegd en Gijs zocht het goede cijfer er bij. Echte sommen maken is ook erg leuk om te doen. In de handleiding staan nog veel andere suggesties. Een mooie doos waar denk ik elke juf of meester uit groep 3 wel jaloers op is.

Hubelino ‘lernspiele’

De laatste van de reeks leerspellen van Hubelino is mijn minst favoriete. En dat heeft maar 1 reden, het is volledig in het Duits. Zodra het op de Nederlandse markt komt is dat vast aangepast.

In de doos zitten blokjes met plaatjes en blokjes met letters. Het is de bedoeling dat je het juiste plaatje zoekt bij de juiste letter. Op zich een hartstikke leuk idee. Maar het is in dit geval in het Duits. Mocht dit spel op in het Nederlands komen dan ben ik zeker enthousiast.

Wat een prachtige leerspellen van Hubelino toch? Ik ben ontzettend fan! Wist je dat dit merk ook een geweldige knikkerbaan heeft?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.